Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 13 Ianuarie 2021

        Să urmezi instrucțiunile pentru un desert delicios este simplu, dar asamblarea și decorarea lui va fi mai complicată. Iată câteva sfaturi pentru a prepara cele mai bune și frumoase prăjituri:

 

1. Scoate toate ingredientele, măsoară-le și pune-le la îndemână

        Evită să strici o rețetă pentru că a trebuit să cauți un ingredient. Procesul de gătire va fi mai lin dacă ți-ai rezervat câteva minute pentru a pregăti tot ce ai nevoie.

 

2. Tava unsă cu unt rece

        Dacă o rețetă cere acest lucru, folosește unt de la frigider, este mult mai eficient și mai ieftin decât un spray pentru gătit. 

 

3. Lasă aluatul fursecurilor la frigider înainte să-l modelezi

        Coacerea aluatului care a stat în frigider va încetini răspândirea lui în tavă, prin urmare fursecurile vor avea exact forma pe care o dorești.

 

4. Lasă prăjiturelele pe un grătar să se răcească 5 minute

        Deși este tentant să mănânci un fursec fierbinte direct din tavă, lasă-le mai bine să se răcorească 5 minute pe un grătar. În felul acesta aerul va circula printre ele și vor avea textura ideală: crocant la exterior, fraged în interior.

 

5. Subțiază ciocolata topită cu o picătură de ulei

        Dacă topești ciocolată pentru glazurare, pune puțin ulei de cocos în timp ce e pe foc. Vei obține o textură netedă și mai subțire, numai bună de folosit. 

 

6. Presară puțin zahăr ca să „hrănești” drojdia

        În cazul în care folosești drojdie uscată activă, pune puțin zahăr în amestecul ei. 

 

7. Răcește crema sau glazura înainte de decorare

        Glazura trebuie să fie rece, pentru că este mai ușor de lucrat cu ea, dar și pentru că nu vrei să ți se topească și să se împrăștie crema atunci când torni glazura peste.

 

8. Taie deserturile reci cu un cuțit fierbinte

        Ca să eviți ca glazura sau crema să rămână pe cuțit atunci când tai tortul, asigură-te că desertul și tortul nu au aceeași temperatură. Trece cuțitul prin apă fierbinte când tai un desert rece și invers. Nu uita să ștergi cuțitul înainte de felieri.

 

9. Prepară frișca într-un castron rece

        Frișca va avea o textură mai bună de lucrat dacă o prepari într-un castron rece, așa că bagă castronul la frigider cu 30 de minute înainte să bați frișca.

 

10. Pune puțină cremă pe platou înainte de a monta tortul

        Ca să fi sigură că tortul rămâne în același loc și nu alunecă în timp ce îl decorezi, pune puțină cremă pe platou înainte de a plasa primul blat. 

 

 

Citește și: Secrete de frumusețe din Egiptul Antic!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://foodstory.ro/diverse/lectia-de-gatit-trucuri-pentru-decorat-torturi-mereu-frumoase


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Masca pentru păr lucios a Corinei Caragea – Se poate prepara acasă și este o minune pentru podoaba capilară
Corina Caragea a dezvăluit secretul părului lucios.
 
Scruburi homemade pentru piele, recomandate de dermatologi
Dermatologii recomandă să folosim scruburi pentru piele pe care le p...
 
Uleiul de neem și beneficiile pe care le aduce părului și scalpului
Uleiul de neem este, spre exemplu, ideal pentru înlăturarea mătreț...
 
Cele mai bune materiale pentru perna de dormit
Un somn odihnitor necesită o pernă confortabilă.
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile
Machiajul este metoda de a ne pune în valoare frumusețea naturală ...
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi
Aspectul impecabil al hainelor este esențial pentru a avea o imagine ...
 
Cum trebuie să aplici corect crema cu factor de protecție
Crema cu SPF este cea care poate reduce cu 80% îmbătrânirea prematu...
 
Spanac cu ouă, un mic dejun turcesc, rapid de preparat și extrem de delicios
Rețeta unui mic dejun turcesc, delicios și foarte rapid de preparat....
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0