Se folosesc prune uscate( eventual si afumate) si carne de pasare sau de porc.
Se curata prunele de codite, se spala si se tin in apa cca. o ora sa se inmoaie.
Se inabusa bucatile de carne cu grasime. Se acopera cu apa calda, apoi se adauga prunele si se fierb la foc mic.
Cand carnea si prunele sunt aproape fierte, se adauga un rantas preparat din grasime, o lingurita de faina si stins cu apa.
Se arde intr-o tigaie o lingura, doua de zahar, pana la culoarea brun-deschis, se pune o ceasca de apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva caramelul. Se adauga la mancare, apoi se potriveste de sare.
Se continua fierberea inca 30 minute la foc mic pe masina sau la cuptor.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord