Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi

 

    Poate fi congelată înainte de a fi dată la cuptor.

Ingrediente

500g amestec de făină pentru pâine
500g de cartofi
1 plic de drojdie
2 linguriţe pudră de muştar
500ml smântână pentru gătit
175g de brânză cheddar maturată, rasă, plus extra pentru presărat
1 legătură mică de pătrunjel, tocat
puţină făină integrală, pentru blatul de lucru
1 legatură de ceapă verde, tăiată felii
400g felii groase de şuncă, tăiate cuburi, fără grăsime
1 lingură ulei de măsline, pentru uns
1 ou, bătut

Mod de preparare

1. Se pun amestecul de făină pentru pâine, drojdia şi pudra de muştar într-un bol şi se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se lasă să crească aluatul 45-60 de minute, până îşi dublează volumul.

2. Între timp, se pun cartofii într-o cratiţă mare cu apă sărată care clocoteşte şi se lasă la fiert 10-12 minute, până se înmoaie. Se scurg, se lasă să se răcească, atât cât să îi poţi ţine în mână, se decojesc şi se taie cuburi, grosier.

3. Se amestecă smântâna cu brânza cheddar şi pătrunjelul. Se asezonează bine.

4. Se întinde aproape jumătate din aluat pe blatul de lucru tapetat cu făină, într-un cerc cu diametrul de 25cm – este mai uşor să îl întinzi cu făcăleţul şi apoi cu mâna, la extremităţi. Se aşază pe o tavă care încape şi în congelator. Se pune deasupra aluatului un strat uniform de cartofi, lăsând liberă o margine de 2-3cm. Peste cartofi se întinde jumătate din compoziţia de smântână. Se pune apoi stratul de ceapă verde, cel de şuncă şi restul compoziţiei de smântână. Se întinde încă o foaie de aluat, în acelaşi mod descris mai sus. Se taie pe dimensiunea necesară, se rulează peste marginile tăvii şi se sigilează prin presare. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se poate congela până la două luni.

5. Se scoate din congelator în dimineaţa zilei în care doreşti să o serveşti şi se lasă la temperatura camerei 3 ore.

6. Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge plăcinta cu ou bătut, opţional se presară cu brânză şi se acoperă cu folie. Se coace o oră, se îndepărtează folia şi se mai coace o oră, până când se rumeneşte şi devine crocantă. Se verifică înfigând o scobitoare în mijloc.

7. V.N. per porţie: 607 kilocalorii, 25 g proteine, 37g grăsimi, 23g grăsimi saturate, 41g carbohidraţi, 3g fibre, 4g zahăr, 2,5g sare

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună
Unele prietenii pot fi toxice, la fel ca și unele relații.
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama
Procesul de îmbătrânire este firesc, dar el poate fi încetinit. ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0