Peștele este un aliment complet, sănătos și inofensiv pentru stomac, prietenos cu nivelul de colesterol, prin urmare poate fi consumat și de cei care urmează un regim alimentar din motive medicale sau estetice. Peștele se poate consuma ca atare sau în diverse preparate alimentare ca ingredient de bază. Este ideal în antreuri la mesele festive sau în gustări bune de servit la întâlnirile între prieteni, cu un pahar de vin. Iată câteva idei:
Chifteluțe din ton
Se fierb trei cartofi și doi morcovi după care se zdrobesc cu furculița pentru a obține un piure. Peste acesta se adaugă trei cutii de ton în suc propriu (deasupra cărora s-a stors zeama de la un sfert de lămâie), un ou crud, o legătură de mărar tocat mărunt și patru căței de usturoi. Compoziția se amestecă bine după care, cu o linguriță, se modelează bile care se trec prin făină sau pesmet și mai apoi sunt prăjite în baie de ulei. Când chiftelele devin auri se scot pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei. Se pot servi pe o farfurie cu frunze de salată sau se pot înfinge pe bețe de frigărui, alternând cu măsline negre și verzi fără sâmburi.
Salată de cartofi dulci cu macrou
Se fierb doi cartofi dulci, iar după ce s-au răcit se taie cubulețe și se asezonează cu sare și piper. Se adaugă 2-3 căței de usturoi tăiați rondele fine. Dintr-o cuite de file de macrou în sos tomat se scot doar bucățele de pește și se taie în bucăți mai mici. Se adaugă peste cartofi, se feliază și o ceapă roșie și se asezonează cu puțină zeamă de lămâie și o lingură de măsline negre feliate. Sosul tomat se amestecă cu două linguri de ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lămâie apoi se adaugă peste salată. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.bucataras.ro/retete/salata-de-cartofi-noi-cu-macrou-afumat-87511.html