Studiile au arătat că acidul hialuronic are efect lubrifiant, asigură hidratarea fibrelor de colagen și elastină și, foarte important, reține apa în țesuturi. Odată cu înaintarea în vârstă, acidul hialuronic este produs în cantități mai mici. De aceea el este utilizat frecvent în produsele anti-aging sau de îngrijire a pielii.
Datorită faptului că acest acid nu este benefic doar pentru frumusețea pielii, ci și pentru ameliorarea unor afecțiuni precum osteoartrita, fibromialgia sau sindromul de ochi uscat, este bine de știut că se poate obține și printr-o alimentație corectă. Există alimente bogate în acid hialuronic, dar și allimente care sporesc producția acestuia în organism, cum ar fi: carnea de vită, de curcan, miel, pui, cartofii, ardeiul gras, citricele, pătrunjelul, coriandrul, bananele, merele, avocado, roșiile, pepenele, perele și piersicile.
Beneficii:
Contraindicații:
Sursa photo: http://competition2716.your-superprize90.life/3822048245/?u=n6awkwf&o=acb83nz&t=blse.info&cid=a7af201a-a2ed-481c-98b1-ca4601601cfe&f=1