Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
GIMNASTICA
Adaugat: 15 Octombrie 2013    Actualizat: 15 Octombrie 2013

Monica Roșu

     Monica RoÈ™u (n. 11 mai 1987, Bacău) este o gimnastă româncă de valoare mondială, actualmente retrasă din activitatea competiÈ›ională, dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2004 (Atena, Grecia).
     Monica a început gimnastica la vârsta de patru ani È™i s-a antrenat în primii ani la CSS Bacău. O gimnastă puternică È™i muncitoare, Monica a fost selecÈ›ionată în echipa naÈ›ională de junioare, părăsindu-È™i familia pentru a se antrena la OneÈ™ti, la vremea respectivă fiind centrul de antrenament pentru junioare. Lumea gimnasticii a făcut pentru prima dată cunoÈ™tință cu Monica la un turneu de gimnastică organizat laCharleroi (Belgia), la începutul anului 2000. Două dintre junioare s-au retras în mod neaÈ™teptat, câteva zile înainte de începerea competiÈ›iei iar Monica a fost selecÈ›ionată ca o înlocuitoare de ultimă oră. Turneul de la Charleroi este unul din turneele internaÈ›ionale cele mai importante pentru junioare. Concurînd accidentată, performanÈ›ele Monicăi nu au lăsat cea mai bună impresie. După câteva căzături, a terminat pe locul al 12-lea în concursul la individual compus È™i puÈ›ini au fost cei care au crezut că o vor mai vedea concurând.
     Hotărâtă să îÈ™i îmbunătățească performanÈ›ele, Monica a concurat în 2001 în Olanda È™i Slovacia. O foarte bună acrobată, a reuÈ™it să îÈ™i îmbunătățească foarte mult execuÈ›iile la sărituri È™i sol, fiind mutată la Deva, centrul naÈ›ional de antrenament. În anul 2002 a făcut parte din echipa României la Campionatele Europene pentru Juniori unde a câÈ™tigat medaliile de bronz la sărituri È™i sol.
     În următorii doi ani dobândeÈ™te mai multă experiență participând la câteva competiÈ›ii naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale. Concurează la Campionatele Mondiale 2003 de la Anaheim (SUA), unde câÈ™tigă medalia de bronz cu echipa È™i se plasează pe locul patru la sărituri.
     Momentul de vârf al carierei sale îl constituie Jocurile Olimpice de vară din 2004 (Atena, Grecia). A făcut parte din echipa României care a reuÈ™it să îÈ™i apere titlul olimpic, la o diferență de aproape un punct față de următoarea clasată. Monica a fost cea mai puternică concurentă la sărituri, reuÈ™ind să câÈ™tige medalia de aur în finalele pe aparate, la o diferență de aproape două zecimi față de ocupanta locului doi, având cele mai dificile sărituri din competiÈ›ie. Participă È™i la Campionatele Europene de Gimnastică din 2004 (Amsterdam, Olanda) unde câÈ™tigă medalia de aur la sărituri.
     Din păcate, se accidentează în 2005. Datorită performanÈ›elor slabe nu reuÈ™eÈ™te să ocupe un loc în echipa României, participantă la Campionatele Mondiale din 2005, È™i se retrage din activitatea competiÈ›ională.

Medalii olimpice
Aur - Atena 2004 - echipe    
Aur - Atena 2004 - sărituri    

Sursa foto: http://monarosu.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/rosu-.jpg

Bacau, BACAU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre o candidatură contra lui Ciolacu la prezidențiale: Am fi competitori, nu adversari

» 13 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Modificări în obținerea concediului medical. În ce condiții se mai pot lua 7 zile libere la rând

» 13 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pliculețele de ceai și beneficiile pentru piele și păr

» 13 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Festivalul Burgerfest va avea loc în perioada 17-19 mai, la București

» 13 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CONSTANTA
 
Opt candidați pentru funcția de primar al Municipiului Mangalia

» 13 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0