ȘakÈ™uka este un preparat ce a fost declarat mic dejun naÈ›ional în Israel. Este atât de gustos È™i consistent că poate fi consumat nu doar dimineaÈ›a, ci È™i la prânz sau la cină. Iată reÈ›eta:
Ai nevoie de:
- 6 ouă
- 2 ardei grași roșii
- 1 ceapă
- 500 gr roșii
- 200 ml suc de roșii
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță chimion pudră
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță boia iute
- 1 lingură frunze de mentă (opțional)
- 1/4 linguriță chili pudră
- 100 gr brânză feta
- sare, piper după gust
- pătrunjel sau coriandru pentru decor.
Cum se prepară Șakșuka
Uleiul se încinge într-o tigaie potrivită pentru cuptor È™i se sotează ceapa tocată, usturoiul, ardeii feliaÈ›i, 5-6 minute la foc mediu, până se înmoaie. Se pun toate condimentele, sarea, piperul se amestecă È™i se gustă. Se pune sucul de roÈ™ii, roÈ™iile cubuleÈ›e, se acoperă È™i se mai lasă pe foc 10 minute, până se îngroașă sosul. Cu o lingură de lemn se fac adâncituri în amestecul de legume È™i se pun ouăle, după care se dă la cuptorul preîncălzit pentru 8-10 minute, până se gătesc ouăle. Se serveÈ™te cald, cu lipie È™i brânză feta sfărmiÈ›ată pe deasupra.
Te-ar putea interesa: Trucuri pentru îmbunătățirea machiajului!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://sobors.hu/receptek/saksuka-recept/