Lintea se numără printre alimentele care oferă cei mai mulÈ›i nutrienÈ›i necesari organismului È™i nu doar în perioada postului. Această reÈ›etă de supă hrănitoare È™i aromată este numai bună de consumat la masa de prânz sau la cină.
Trebuie să È™tii despre linte că este bogată în fibre, potasiu È™i proteine, deci este un înlocuitor ideal pentru carne. În plus, lintea conÈ›ine acid folic È™i magneziu care contribuie la sănătatea inimii.
Ingrediente supă de linte: 400 grame linte roșie, 50 ml ulei, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 l supă de legume, 50 gr pastă de tomate, 1 ardei iute, sare, piper și verdeață.
Cum prepari supa de linte: Într-o oală se încinge uleiul È™i se călesc 2 minute morcovii răzuiÈ›i È™i ceapa tocată. Se adauă pasta de tomate, se mai lasă 3 minute, apoi se pune lintea spălată, ardeiul iute feliat È™i supa de legume. Se lasă la fiert până lintea este moale, apoi se asezonează cu sare, piper È™i pătrunjel după gust.
Te-ar putea interesa: Ridichile, alimentul super ieftin care te scapă de constipație!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://gastropedia.ro/recipe-items/supa-crema-de-linte-rosie/