ReÈ›eta de lasagna cu spanac se prepară mai rapid decât celelalte reÈ›ete È™i este plină de minerale, vitamine È™i proteine, datorită faptului că mai conÈ›ine È™i brânză proaspătă de vaci. În plus, este ideală de servit la cină, pentru că este mult mai slab calorică decât alte tipuri de lasagna.
Iată ce ingrediente ai nevoie pentru 4 porții:
- 70 grame unt;
- 50 grame făină;
- 800 ml lapte;
- 800 gr spanac;
- 200 gr brânză proaspătă de vaci;
- 300 gr foi de lasagna;
- 100 gr parmezan;
- 1 foaie de dafin;
- nucșoară
- sare, piper după gust.
Cum se prepară: Într-o crăticioară se topesc 50 de grame de unt, se adaugă făina, iar după ce se încorporează se pune laptele È™i se amestecă până când sosul se leagă È™i nu are cocoloaÈ™e. Se pune sare È™i piper după gust, frunza de dafin, se mai lasă să fiarbă cinci minute, după care se stinge focul È™i se scoate frunza de dafin.
Într-o tigaie se pune restul de unt, se adaugă peste el frunzele de spanac, se călesc cu sare È™i piper. După ce s-a înmuiat se stoarce în mâini È™i se toacă. Se amestecă spanacul cu brânza de vaci, nucÈ™oara, 200 ml de sos Bechamel È™i se gustă de sare È™i piper.
Se încinge cuptorul la 190 grade. Într-o tavă se pune un strat de sos, apoi unul de foi de lasagna fierte conform instrucÈ›iunilor de pe ambalaj, un strat de spanac, un nou strat de lasagna, sos, spanac, È™i tot aÈ™a până se termină ingredientele. Pe deasupra se presară parmezanul ras, se dă tava la cuptor pentru 30 de minute, până se rumeneÈ™te.
Te-ar putea interesa: Alimente care luptă împotriva îmbătrânirii!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.bucataras.ro/retete/lasagna-cu-spanac-si-cascaval-72164.html