Studiile au arătat că este un mit faptul că un consum mai mare de ouă în fiecare zi creÈ™te nivelul colesterolului din sânge. SpecialiÈ™tii au stabilit că ouăle sunt un aliment foarte sănătos, care oferă nutrienÈ›i esenÈ›iali organismului È™i ajută la slăbit.
Dacă sunt consumate în variante dietetice, iar acest lucru depinde de modul în care sunt gătite, ouăle pot avea un conÈ›inut caloric mic, ajutând astfel la scăderea în greutate. Un ou prăjit, de exemplu, poate avea 150 de calorii, iar unul fiert 75.
Iată câteva moduri în care poÈ›i găti ouăle ca să fie dietetice, delicioase È™i uÈ™or de preparat:
1. La grătar. În funcÈ›ie de mărimea lui, un ou la grătar ajunge la maximum 110 calorii, pentru că necesită puÈ›in ulei, însă nu ca la prăjit.
2. Fierte. Ouăle fierte tari oferă cele mai puÈ›ine calorii, dar È™i cele mai multe proteine. Pentru a le fierbe tari, ouăle trebuie lăsate 8-10 minute de când apa a început să clocotească.
3. PoÈ™ate. Adică ouăle gătite în apă, fără coajă. Atunci când crăticioara cu apă ajunge la fierbere, pune ouăle uÈ™or în ea; pentru a facilita coagularea, poÈ›i adăuga puÈ›in oÈ›et sau suc de lămâie. După ce s-au făcut, scoate-le cu o spumieră.
4. La cuptor. PoÈ›i folosi tava de brioÈ™e È™i ouăle le poÈ›i adăuga sparte întregi, sau bătute, în care mai poÈ›i pune È™i legumele tale preferate.
Te-ar putea interesa: Avantaje ale friteuzei cu aer cald!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto: https://www.doctorulzilei.ro/care-este-cel-mai-sanatos-mod-de-a-gati-si-a-manca-oua/