Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
COPII SANATOSI
Adaugat: 22 Mai 2017    Actualizat: 22 Mai 2017

    Sistemul imunitar reprezintă prima linie de ofensivă în ceea ce priveÅŸte răceala ÅŸi multe alte infecÅ£ii care apar odată cu instalarea sezonului rece. Atât adulÅ£ii cât ÅŸi copiii au nevoie în această perioadă de ajutoare care pot îmbunătăţi capacitatea imunităţii, astfel încât virozele ÅŸi alte afecÅ£iuni respiratorii să fie Å£inute la distanţă.

     Însă copiii, în mod special, sunt mai predispuÅŸi schimbărilor bruÅŸte de temperatură ÅŸi, dat fiind faptul că noul an ÅŸcolar se apropie rapid iar grădiniÅ£ele îÅŸi deschid din nou porÅ£ile pentru cei mici, părinÅ£ii trebuie să se implice mai mult în regimul alimentar al copiilor ÅŸi trebuie să îi înveÅ£e pe aceÅŸtia care sunt regulile de igienă elementare, astfel încît să fie feriÅ£i de eventualele probleme.

     DeÅŸi mediul în care copiii îÅŸi desfăşoară activitatea este, de cele mai multe ori, unul curat ÅŸi lipsit de pericole, se întâmplă frecvent ca aceÅŸtia să se îmbolnăvească tocmai din lipsa cunoÅŸtinÅ£elor privind igiena sau pentru că nu au o alimentaÅ£ie echilibrată, bogată în vitamine, în sânul familiei, care să le întărească sistemul imunitar ÅŸi astfel, să fie feriÅ£i de răceli.

     De asemenea, trebuie Å£inut cont ÅŸi de faptul că un copil bolnav în mijlocul unui grup mai mare va creÅŸte riscul de boli contagioase pentru că, se ÅŸtie, majoritatea acestor afecÅ£iuni sunt transmisibile prin atingere, iar copiii sunt foarte curioÅŸi, se joacă împreună. Un sondaj recent realizat în Marea Britanie sugerează că peste 80% dintre copii răcesc la începutul anului ÅŸcolar, tocmai din cauza argumentului mai sus prezentat.

     Un copil răceÅŸte, în medie, de 8-10 ori pe an, poate ÅŸi de mai multe ori dacă este vorba despre un copil născut înainte de termen, însă părinÅ£ii nu ar trebui să fie îngrijoraÅ£i de această statistică deoarece tocmai aceste răceli ajută cumva la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic.

     Pentru a reduce riscul de răceală la minimum ÅŸi pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, trebuie să urmaÅ£i câteva reguli:

     OferiÅ£i-i celui mic cît mai multe fructe ÅŸi legume, care sunt bogate în vitamina C ÅŸi antioxidanÅ£i, nutrienÅ£i extrem de valoroÅŸi pentru întărirea imunităţii. CăpÅŸunile, papaya, grepfruit, afinele, roÅŸiile , broccoli ÅŸi cartofii dulci sunt  exemple excelente de astfel de nutrienÅ£i, pe care le puteÅ£i combina în numeroase mâncăruri, astfel încât copiii să le consume cu plăcere ÅŸi, în acelaÅŸi timp, să beneficieze de beneficiile lor incontestabile.

     De asemenea, legumele care conÅ£in carotenoizi, cum sunt morcovii, ardeii graÅŸi, caisele, dovleacul, mango au capacitatea de a lupta cu infecÅ£iile din corp. IncludeÅ£i în alimentaÅ£ia copilului grăsimi sănătoase precum acizii graÅŸi Omega 3, care se găsesc în special în somon,  care sunt excelenÅ£i pentru a asigura o sănătate de fier prin acÅ£iunea de sporire a producÅ£iei de celule albe caredistrug bacteriile. Åži iaurturile care conÅ£in probiotice sunt recomandate, deoarece pot asigura o digestie eficientă ÅŸi ajută în acelaÅŸi timp la întărirea capacităţi organismului în lupta cu virusurile ÅŸi bacteriile din mediul înconjurător, dar protejează în special de infecÅ£iile cu rotavirus ÅŸi cele de tract urinar.

     ReduceÅ£i consumul de dulciuri ÅŸi băuturi răcoritoare cu conÅ£inut crescut de zahăr deoarece acestea slăbesc sistemul imunitar ÅŸi pot duce la hiperactivitate, deci la dezechilibre privind programul de odihnă ÅŸi calitatea somnului, care coroborate duc la apariÅ£ia răcelilor. Nici exerciÅ£iile fizice nu trebuie evitate. OrganizaÅ£i-vă în aÅŸa fel timpul ÅŸi  mergeÅ£i cu bicicleta în parc, jucaÅ£i fotbal, tenis,volei sau alte sporturi care vă plac atât vouă, ca adulÅ£i, cât ÅŸi celor mici.

     Nu expuneÅ£i copiii la fumul de Å£igară deoarece acest gest creÅŸte riscul de bronÅŸită, infecÅ£ii ale urechii, astm sau alte probleme respiratorii. Å¢ineÅ£i cont ÅŸi de faptul că un copil respiră mai rapid ÅŸi astfel inhalează mult mai multe toxine decât un adult, deci dacă aveÅ£i totuÅŸi acest viciu, retrageÅ£i-vă în aer liber sau cât mai departe de copii.

     Imunizarea prin vaccin este un alt aspect important pe care trebuie să îl luaÅ£i în seamă pentru a vă proteja copilul de probleme de săătate. ConsultaÅ£i medicul pediatru care va recomanda vaccinul potrivit în funcÅ£ie de vârstă ÅŸi frecvenÅ£a îmbolnăvirilor.

     Ultimele, dar nu cele din urmă, sfaturi sunt să îl învăţaÅ£i pe cel mic să folosească ÅŸerveÅ£elul de cîte ori strănută sau tuÅŸeÅŸte, să se spele pe mâini regulat ÅŸi să dezinfectaÅ£i periodic produsele cu care intră în contact copilul, cum ar fi pixurile sau creioanele, deoarece există tendinÅ£a de a le băga în gură ÅŸi astfel creÅŸte riscul de devoltare a bacteriilor ÅŸi de îmbolnăvire.

sursa foto: http://www.copilul.ro/_files/articole/alimentatie-copii_5.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Masca pentru păr lucios a Corinei Caragea – Se poate prepara acasă și este o minune pentru podoaba capilară
Corina Caragea a dezvăluit secretul părului lucios.
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun
Cerealele consumate la micul dejun îți oferă o senzație mai mare d...
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani
Sunt câteva lucruri simple ca, în cazul în care ai trecut de 40 de ...
 
Alimente care conțin mai mult zahăr decât crezi
Dacă vrei să reduci consumul de zahăr, iată ce alimente să eviți...
 
Licopenul - Un fitonutrient prezent în roșii, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate
Iată câteva motive să consumi roșii mai des.
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze
Dacă te-ai uitat în oglindă și ți se pare că arăți efectiv mai...
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare
Iată ce obiceiuri să ai dacă vrei să fii mai atrăgătoare în 21 ...
 
Scruburi homemade pentru piele, recomandate de dermatologi
Dermatologii recomandă să folosim scruburi pentru piele pe care le p...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul Gura Siriului nominalizat la concursul Best Turism Villages 2024

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0