Hârtia de copt este una dintre cele mai bune invenÈ›ii pentru bucătărie, în special pentru prepararea prăjiturilor. Dar pentru a te ajuta la adevărata ei capacitate, iată ce greÈ™eli să eviÈ›i atunci când o foloseÈ™ti:
1. Așeaz-o corect
Hârtia de copt de calitate trebuie să strălucească pe o parte. Ai grijă să o aÈ™ezi cu partea lucioasă în sus când pui ceva la cuptor. Aceea este partea din silicon, care nu lipeÈ™te È™i cu care alimentele ar trebui să intre în contact.
2. Ține cont de temperatură
Fiind totuÈ™i o hârtie, hârtia de copt rezistă până la 200 de grade Fahrenheit. Deci dacă reÈ›eta ta necesită o temperatură mai mare, foloseÈ™te folie de aluminiu sau coace direct în tavă, ca să nu riÈ™ti să ia foc.
3. ÎmpătureÈ™te marginile
Ca să cureÈ›i tava mai uÈ™or, împătureÈ™te marginile. Unele feluri de mâncare se prepară excelent în hârtie de copt: pui ingredientele, după care închizi marginile pentru a păstra sosul în interior. Formează din hârtia de copt ca un pachet È™i vei vedea că atât carnea, cât È™i legumele se vor pătrunde bine È™i vor avea o aromă deosebită, fiind gătite împreună.
4. Nu este de unică folosință
Există situaÈ›ii în care hârtia de copt se poate folosi de mai multe ori: o perii È™i o refoloseÈ™ti. Acest lucru merge cel mai bine la prăjituri È™i produse de patiserie care nu lasă multă mizerie în tava de gătit, ci doar firmituri. Să nu te sperii dacă marginile hârtiei de copt s-au închis la culoarea sau ea s-a tăiat puÈ›in, ar trebui să poată fi folosită.
Te-ar putea interesa: Vaselina cosmetică - Beneficii uimitoare pentru ten!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://hellotaste.ro/hartia-pergament-si-hartia-cerata-cand-se-poate-folosi-fiecare-38397.html