Fursecurile amaretti se prepară rapid, sunt delicioase È™i se topesc în gură, iar pe lângă asta pot fi păstrate în pungi, borcănaÈ™e sau cutii cu capac timp de o săptămână, deci nu trebuie să te agiÈ›i să le pregăteÈ™ti odată cu restul preparatelor de Crăciun.
Iată de ce ai nevoie pentru a prepara cele mai îndrăgite fursecuri în Italia:
- 220 grame de făină de migdale;
- albușul de la 2 ouă;
- 200 grame de zahăr tos alb, zahăr brun sau zahăr pudră;
- coaja de la o lămâie, răzuită fin.
Cum prepari: Într-un castron pune făina, zahărul È™i coaja de lămâie È™i amestecă bine. AlbuÈ™urile se bat spumă tare cu puÈ›ină sare după care se toarnă peste amestecul uscat È™i se omogenizează bine. Din aluatul obÈ›inut, formează bile mici cu mâna sau cu o lingură pentru îngheÈ›ată. Dacă se lipeÈ™te prea tare, acoperă palmele cu puÈ›in zahăr pudră.
Pune biluÈ›ele pe o tavă cu hârtie de copt, acoperă cu folie alimentară È™i dă la frigider o oră. După ce le-ai scos din frigider, dă-le prin zahăr pudră, aplatizează puÈ›in È™i pune-le în tava cu hârtie de copt. Bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius È™i lasă să se coacă 15-18 minute, până se fac aurii. Când le scoÈ›i din cuptor È›i se vor părea moi, dar odată ce se răcesc se vor întări puÈ›in, deci nu le coace mai mult.
Te-ar putea interesa: Cum să folosești corect uleiul de macadamia pentru păr!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://catine.ro/fursecuri-cu-ciocolata-sau-chocolate-crinkles-57668.html