MuÈ™tarul din comerÈ›, oricât de scump ar fi cel pe care îl alegi, va avea întotdeauna È™i aditivi, E-uri, substanÈ›e de îngroÈ™are, coloranÈ›i, îndulcitori care nu sunt deloc buni pentru sănătate È™i multe arome artificiale.
Cum nu ne putem lipsi de el, fiind potrivit alături de multe preparate culinare, ba chiar È™i în sandviÈ™uri È™i salate, am descoperit o reÈ›etă de a face acasă propriul muÈ™tar, scrie csid.ro.
Ingrediente:
- 120 grame boabe de muștar;
- 60 ml oțet de mere sau de vin alb;
- o jumătate de linguriță de sare;
- un sfert de linguriță de pudră de turmeric;
- un sfert de linguriță de boia dulce sau iute, după preferințe;
- puțină pudră de usturoi;
- puțină pudră de ceapă;
- puțină pudră de scorțișoară;
- 1 lingură de miere de albine;
- 375 ml apă plată.
Cum se prepară: Boabele de muÈ™tar se pun în blender È™i se mixează până se obÈ›ine o pudră fină. Condimentele È™i pudra de boabe de muÈ™tar se amestecă separat într-un castron. Într-o crăticioară pe foc se pune apa È™i mixul de condimente È™i se fierbe la foc mic circa 45 de minute. Se pune oÈ›etul È™i se mai lasă 5-10 minute până se evaporă mirosul, amestecând din când în când. Se ia de pe foc, se adaugă mierea în muÈ™tar È™i se amestecă bine. CompoziÈ›ia se toarnă într-un borcan È™i se acoperă cu capac, după ce s-a răcit se poate băga la frigider È™i consumat din a doua zi.
Te-ar putea interesa: Ce serbează românii pe 1 Mai!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://alimentariaro.wordpress.com/2019/08/14/7-retete-de-mustar-de-casa/