Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 16 Iulie 2018
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

      Pentru cei care doresc să fugă de aglomerația litoralului Mării Negre, vacanțele la munte sunt cea mai bună alternativă. Dacă nu ai nicio idee, sau nu te-ai putut hotărî din multitudinea de atracții turistice puse la dispoziție de țara noastră, noi îți sugerăm câteva locuri în care poți ajunge ușor și unde te vei bucura din plin de frumusețile naturii.

      Țara Hațegului. Situată în Transilvania, mărginită de Munții Retezat, Sureanu, Tarcu și Poiana Ruscă, Țara Hațegului trebuie neapărat descoperită pe parcursul a mai multe zile, deoarece este plină de obiective turistice care nu trebuie ratate – Cetatea Colț, Rezervația de zimbri din pădurea Silvut, Cetatea Mălăești, Sarmisegetuza.

      Stațiunea Straja. Situată la o altitudine de 1400 de metri (Hunedoara), este locul ideal pentru cei care vor să scape de căldura sufocantă din marile orașe. Din stațiune se poate urca către vârful Mutu, aflat la 1700 metri altitudine. De asemenea, se poate vizita Schitul Straja, un schit ortodox, aflat în apropierea Crucii Eroilor, a cărui intrare este printr-un tunel lung de 57 de metri.

      Peștera Muierii. Se găsește în comuna Baia de Fier, județul Gorj. Peștera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a masivului Parâng, de către râul Galben. Este prima peșteră electrificată din țara noastră. Cu o lungime de peste 3.500 de metri, peștera este cunoscută și pentru legenda conform căreia, atunci când bărbații în putere plecau să apere țara de năvălitori, femeile luau în grabă copiii și bătrânii și se adăposteau în peștera știută numai de ei până trecea urgia.

      Cheile Turzii. Rezervația este situată în nordul Munților Trascău și este una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Transilvania. Cheile Turzii au o lungime de peste 1.200 de metri, o înălțime a pereților de până la 200 de metri, și s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de către râul Hasdate. Aici sunt întâlnite mii de specii rare de animale și plante, și aproximativ 60 de peșteri dintre care doar opt au dimensiuni mai mari de 20 de metri. Cele care pot fi văzute sunt: Peștera Calastur, Peștera Liliecilor, Peștera Cuptorului, Peștera Balica, Grota lui Hill.

      Rezervația Râpa Roșie. Se află la 3 kilometri de orașul Sebeș și este o rezervație geologică cu o suprafață de 10 hectare, cu pereți înalți de 80-100 de metri și toate formele ciudate sculptate de apă (coloane, turnuri, piramide) au culoarea roșie. Printre atracțiile zonei se numără „Papucul” un platou de unde turiștii pot admira priveliști uimitoare, și „Gaura Hoților” o grotă săpată în roca nisipoasă a râpei, unde se regăsesc nume scrijelite încă din secolul al XIX-lea și ascunde numeroase legende.

 

 

Sursa photos: //www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/232665/idei-de-vacanta-la-munte.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
În această perioadă, România este varianta cea mai bună pentru o ...
 
Situl arheologic de la Tirighina-Barboși este format din vestigiile u...
 
Conacul Carp se află în județul Iași, comuna Țibănești.
 
Valea Castorilor sau Breb, considerat cel mai frumos sat din Maramure...
 
Accor deschide primul hotel din Timișoara într-o zonă deosebită. ...
 
Un lac glaciar din Munții Făgăraș, aflat la nord-est de vârful Ne...
 
Obiective turistice pentru toate gusturile în localitatea Sfântu Ghe...
 
Vacanța de Crăciun este una dintre cele mai aglomerate perioade pent...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Președintele Iohannis clarifică situația cu privire la introducerea stării de urgență de Sărbători

» 29 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Dana Budeanu, despre vedetele care au avut Covid: Nu vă e rușine, nesimțiților, să luați bani ca să induceți panica în rândul oamenilor?

» 28 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai comune 6 motive pentru certurile în cuplu

» 28 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a lansat Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România

» 28 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
Președintele CJ Bistrița-Năsăud, la învestire: Principalele priorități sunt sănătatea, educația și infrastructura

» 28 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Ce priorități are primarul comunei Baciu

» 27 Octombrie 2020 | Comentarii 0