Astăzi a început Festivalul Unirea în Bucate, organizat în Parcul IOR din Capitală, lângă Biserica Maramureșeană. Evenimentul se desfășoară până pe 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, și aduce cele mai îndrăgite preparate tradiționale românești.
„Bucătari iscusiți sosiți din inima Bucovinei și Ardealului vor da mână cu mână și vor pregăti din zori și până în seară un festin culinar de sărbătoare: plăcinte tradiționale românești, mii de sarmale și sute de kilograme de carne la grătar sau în ceaun. Și pentru că ne place să adunăm rețete tradiționale din toate zonele țării, Nicolae Ciobanul, sosit tocmai din Alba Iulia, va da `din casă` cele mai bine păstrate secrete despre gătitul tradițional și vă asigurăm că nimeni nu va pleca cu mâna goală sau fără să încerce un preparat gustos, pentru că aici veți găsi preparate pentru toate gusturile: sarmale, pomana porcului, friptură de porc la ceaun, cotlete la grătar, pastramă în bere la tigaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnați de casă tradiționali din carne de porc sau cârnați de casă tradiționali de vită cu oaie, cârnați la garniță, cârnați cruzi sau afumați, tobă, pârjoale și multe, multe altele” transmit organizatorii, potrivit romaniaturistica.ro.
Principalele atracții ale Festivalului sunt parada de plăcinte și harta României formată numai din plăcinte, acestea fiind realizate în fața participanților. De la eveniment nu vor lipsi băuturile românești tradiționale, dulciurile (cozonac, chec, acadele, prăjituri de casă).
Unirea în Bucate se desfășoară până pe 24 ianuarie, zilnic, între orele 09:00-22:00.
Te-ar putea interesa: Drumul Apusenilor, un traseu superb ce străbate Munții Carpați!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://autenticevents.ro/festivalul-unirea-in-bucate-parcul-ior/