Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 12 Decembrie 2019

        Bucovina, o zonă restrânsă din nordul țării, care se regăsește pe teritoriul administrativ al județului Suceava, reste recunoscută pentru foarte multe frumuseți naturale și atracții turistice. În mod special, Bucovina se deosebește prin mănăstirile ridicate de foști domnitori și boieri moldoveni (Musatinii, Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Ștefan Tomsa, Alexandru Lăpușneanu, Familia Movileștilor, și altele), fiecare pictată în culori diferite, potrivit metalhead.ro.

 

        1. Cetatea de Scaun - Se regăsește pe un podiș înalt, în partea estică a orașului. A fost ridicată de Petru I Mușat, iar mai apoi întărită de Ștefan cel Mare. Pe timpul domniei lui Ștefan cel Mare, cetatea a fost asediată de 3 ori, dar niciodată cucerită. În secolul al XVI-lea a fost incendiată de către turci și capitala a fost mutată la Iași. În anul 1675 a fost distrusă din ordinul turicilor și mai târziu de un cutremur. 

        2. Palma din Bucovina - În pasul sau trecătorarea Ciumarna din Obcina Mare se află un monument ciudat în formă de palmă cu o istorie foarte interesantă. Monumentul „Palma” a fost ridicat în cinstea celor două echipe de muncitori care au construit drumul dintre Sadova și Rădăuți, un drum extrem de dificil de realizat. 

        3. Comuna Brodina - Se află pe râul Suceava și este formată din mai multe sate răspândite în Obcinile Bucovinei. Datorită unor porțiuni importante împădurite, zona este un adevărat paradis montan și concurează cu locații precum Valea Prahovei sau Vatra Dornei. În apropiere se pot vizita, spre exemplu, Păstrăvăria sau Cabana Sadau cu o construcție deosebită, și multe altele.

        4. Pasul Mestecăniș - Se află la o altitudine de 1086 metri, pe DN17 și face legătura între Depresiunea Dornelor și Depresiunea Câmpulung Moldovenesc. Șoseaua care traversează pasul face legătura între Transilvania și Moldova, peste Carpații Orientali; priveliștile extraordinare de aici merită văzute măcar odată în viață.

        5. Pietrele Doamnei - Rezervația Pietrele Doamnei este una dintre cele mai spectaculoase din România. Peisajul sălbatic impresionează și pe cei mai mari cunoscători ai munților. Aici se regăsesc o mulțime de plante ocrotite de lege dintre care amintim: floarea de colț, bulbucii, garofița sălbatică, exemplare de tisa, etc. Pentru animalele sălbatice, dar și pentru păsări, rezervația este un adevărat paradis, aici se regăsesc: ursul carpatin, cerbul carpatin, râsul, vulpea, lupul, jderul, cocoșul de munte, etc. 

        6. Rezervația 12 Apostoli - Este formată dintr-un grup de stânci `sculptate` extraordinar ce atrag numeroși vizitatori. Printre imaginile ce se pot zări se numără figura unui moș cu barbă, a unui bătrân, a unui urs cu capul plecat, a unei femei ce amintește de silueta frumoasei Nefertiti, etc. Din cauza formelor stâncilor, s-au născut numeroase legende, unele spun că ar fi fost modelate de strămoșii noștri și că ar fi făcut parte dintr-un sanctuar măreț. 

        7. Vatra Dornei - Se află în partea nordică a Călimanului și este o stațiune balneoclimatrică de interes național. Este recunoscută pentru resursele naturale minerale și pentru pădurile bogate de conifere și foioase, iar din această cauză, și nu numai, a fost supranumită Perla Bucovinei.

        8. Muzeul Lemnului - Reprezintă o parte din viața poporului român din trecut. Se află într-o clădire monument, construită în 1900, și dispune de colecții impresionante, atât înauntru cât și în curte: mobilier, unelte, prese de ulei, teasc pentru stors struguri și alte fructe, mori manuale și de apă, case, porți și truse gospodărești din lemn.

        9. Mănăstirea Putna - Construită de Ștefan cel Mare în perioada 1466-1469 și refăcută tot de el în 1484. Astăzi, din vechea mănăstire se mai păstrează decât turnul tezaurului zidit de Ștefan cel Mare în 1481. A fost una dintre marile necropole domnești ale Moldovei; aici au fost înmormântați Ștefan cel Mare, Maria Voichița, Maria de Mangop, Bogdan cel Orb, Stefanita-Voda. Dispune și de un muzeu în care sunt păstrate broderii realizate de pe vremea lui Ștefan cel Mare, țesături importate din Italia, manuscrise miniate ferecate în metal prețios, etc. 

        10. Mănăstirea Arbore - Face parte dintr-un complex înălțat în 1503 de Luca Arbore, boier și „Portar” al Sucevei. Biserica poartă placa comemorativă dedicată Sf. Ioan Botezătorul. 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.kimkim.com/c/villages-of-bucovina-and-maramures-9-day-itinerary://vilaboem.ro/portfolio/cetatea-de-scaun/://www.stiridinbucovina.ro/2019/06/28/calator-in-bucovina-palma-de-la-sucevita-monumentul-drumarilor-2/://suceavalive.ro/brodina-comuna-de-la-capatul-tarii1/://www.monitorulsv.ro/imagini-fotozilei/foto-29://www.flickr.com/photos/19m/3758662857://stiinta-mister.ro/misterele-megalitilor-sau-poteca-celor-12-apostoli-din-muntii-calimani/://www.dodotravel.ro/sejur-circuit-cazare-bilet/revelion_2020_in_bucovina_-_vatra_dornei_hotel_bradul***_/2187://conaculbucovinei.ro/?page_id=155://ro.wikipedia.org/wiki/Mănăstirea_Putna://crestinortodox.fandom.com/wiki/Mănăstirea_Arbore


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Mina de petrol de la Sărata Monteoru este singura de acest fel în ex...
 
Rezervația naturală Cheile Vârghișului reprezintă o arie protejat...
 
Stațiunea Gura Humorului este una dintre cele mai fumoase și pitore...
 
Pasionații de mers pe munte care vor să încerce experiența parcurg...
 
„Leagănul de creștere a lipițanului românesc”, așa este supra...
 
Un bloc de rocă izolat în lacul de acumulare Izvorul Muntelui, de pe...
 
În Munții Apuseni, într-un cadru natural de o frumusețe aparte, se...
 
O banală mătură poate aduce sfârșitul unei relații.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
50 de hectare de teren pentru tinerii fermieri, de la stat

» 26 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Neti Sandu, spune motivul pentru care nu are copii: Sincer, îmi pare rău...

» 25 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Creează-ți ținute unice în această toamnă

» 26 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Transursoaia - cea mai pitorească șosea turistică din Apuseni
ALBA
» 25 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HARGHITA
 
CJ Harghita se va asocia cu Primăria Borsec pentru a finaliza o investiție importantă

» 26 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DAMBOVITA
 
Primarul municipiului Târgoviște, despre lucrările la Cinematograf: Suntem foarte aproape de final!

» 25 Septembrie 2020 | Comentarii 0