Pe o suprafață de 51 de hectare, în apropierea oraÈ™ului Tismana se află singura pădure de castani comestibili din Europa care produce, în medie, între 30 È™i 65 de tone de fructe în fiecare an. Copacii din această zonă au fost plantaÈ›i în secolul al XIV-lea.
TuriÈ™tii care aleg să viziteze această zonă din inima Olteniei, vin în general pentru renumita mănăstire Tismana, dar odată ajunÈ™i sunt surprinÈ™i de diversitatea obiectivelor turistice ce aÈ™teaptă să fie descoperite. Pădurea de castani din vremea lui Nicodim È™i o bisericuță de lemn din 1657 sunt doar câteva dintre atracÈ›iile zonei.
În afară de castanul comestibil, aici mai creÈ™te È™i alunul turcesc, scrumpia, iedera È™i nu în ultimul rând, liliacul sălbatic care formează păduri precum cea de la Ponoare ce se întinde pe o suprafață care depășeÈ™te 20 de hectare. Castanele comestibile sunt considerate niÈ™te delicatese, în special din cauza faptului că arborii sunt destul de rari.
Printre obiectivele care se mai pot vizita în zonă se află È™i Păstrăvăria Tismana, la o mică distanță de pădurea de castani. De asemenea, se pot face drumeÈ›ii spre creasta Valcanului, culoarul Jiu-Cerna, se poate traversa spre Jiul de Vest sau spre Valea Cernei È™i a Motrului.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://edifica.ro/destinatii-turistice/locuri-din-romania-unice-in-lume/. ://wff-yo.blogspot.com/2013/11/cu-yp7wff-in-padurea-de-castani-de-la.html. ://www.replicahd.ro/dupa-castane-comestibile-padurea-unica-romania/