Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 09 Aprilie 2019

       Orașul Satu Mare se află la 20 de minute de mers cu mașina de granița de nord-vest cu Ungaria, are o moștenire austro-ungară pregnantă și a fost menționat pentru prima dată în anul 1181. Atunci, se ridica pe locul legendarului Castrum Zotmar, o fortăreață amintită în cronicile din secolul al X-lea, de la care își trage numele. Orașul actual s-a format prin unirea, în secolul al XVIII-lea, a două localități: Satmar și Mintiu. 

 

       Centrul vechi al orașului se află în apropierea Pieței Libertății, este mare și are o formă neregulată, iar grădina publică oferă un bine-venit răgaz după o zi de vizitat. Ținând cont că este foarte aproape de vechiul punct vamal de la Petea, orașul a fost mereu un loc de popas pentru călătorii în drum spre Ungaria. În capătul sudic al pieței se remarcă cu ușurință fațada Hotelului Dacia, în stil secesionist, construit în 1902 după un proiect premiat de Odon Lechner.

 

Iată câteva obiective turistice care merită vizitate dacă vă aflați în Satu Mare:

 

       1. Muzeul Județean Satu Mare - o clădire impresionantă construtiă în 1842, în stil neogotic care adăpostește colecțiile românești de arte frumoase și decorative.

 

       2. Teatrul de nord - funcționează într-o clădire construită în 1899, în stil neoclasic. Sala de spectacole a fost construită să cuprindă 800 de locuri și este decorată în stucatură, cu motive specifice epocii.

 

       3. Monumentul ostașului român - a fost ridicat în 1963, pe un soclu în formă de trunchi de piramidă, placat cu travertin, pe care se află așezată statuia, lucrată în piatră, a ostașului român, ținând în mâna stângă stindardul biruinței, tricolorul, ridicat în poziție verticală, iar în dreapta o ramură de stejar lipită de faldurile tricolorului, simbolul tăriei române. 

 

       4. Catedrala Romano-Catolică - a fost construită pe urmele vechii cetăți Castrum-Zothmar, în anul 1844, dar din cauza nisipului, fundația s-a surpat și a fost reconstruită în întregime în perioada 1908-1909.

 

       5. Biserica reformată cu lanțuri - un monument semnificativ pentru imaginea arhitecturii orașului în secolul al XVIII-lea. A fost construită de-a lungul a 9 ani, în perioada 1793-1802 în concepția arhitecturală de manieră barocă a lui Preinlich Sigismund.

 

       6. Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului - respectă stilul bisericilor românești cu brâul exterior specific. Intrarea se face printr-un portal monumental - arcade sprijinite pe șase coloane.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://actualitateasm.ro/stiri/44676-programul-manifestarilor-organizate-de-muzeul-judetean-satu-mare-cu-prilejul-noptii-albe-a-muzeelor/.  ://portalsm.ro/2017/10/spectacol-teatrul-de-nord-satu-mare-deschide-noua-stagiune/. ://www.satmareanul.net/2018/04/23/ziua-fortelor-terestre-marcata-la-monunmentul-ostasului-roman-fotogalerie/.  ://www.informatii-romania.ro/listing/catedrala-romano-catolica-din-satu-mare/.  ://concurs.cristis.ro/index/215/BISERICA%20REFORMATA%20“CU%20LANTURI%20SATU%20MARE.html.  ://www.presasm.ro/foto-un-milion-de-euro-pentru-reabilitarea-catedralei-ortodoxe-din-satu-mare/.  ://www.romania-insider.com/romania-travel-satu-mare

SATU-MARE
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție o nouă pârtie în ...
 
Tarom sărbătorește Mica Unire și pune la vânzare bilete reduse pe...
 
Ce spune agenția de turism responsabilă de călătorie despre Român...
 
Ediția a 38-a a Festivalului Mediaș Cetate Seculară are loc în ace...
 
Lucrările de renovare la una dintre cele mai frumoase bijuterii arhit...
 
Evenimentul se anunță impresionant; o paradă cu peste 280 de lole p...
 
Cheile Jiețului sunt de o frumusețe nemaiîntâlnită pe timp de iar...
 
Miercuri, 24 ianuarie, între 11:00 și 16:00, Depoul Dudești organiz...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Sistemul e-Factura a fost actualizat: Se poate folosi de pe site-ul ANAF și a fost îmbunătățit

» 22 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Protest al angajaților din Sănătate, joi, la Ministerele Muncii și Sănătății

» 21 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cum să ai o atitudine pozitivă în fiecare zi

» 21 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mâine, în Piața Civică din Tulcea, va începe Festivalul de Dragobete

» 21 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
Primăria Negrești reamintește locuitorilor că pot beneficia de reducere la plata impozitului dacă achită anticipat

» 21 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Primăria Zimnicea va instala un nou sistem de monitorizare video

» 20 Februarie 2024 | Comentarii 0