Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 25 Decembrie 2019

        Sadu este un sat din Mărginimea Sibiului, atestat documentar în 1383, care păstrează cu sfințenie toate tradițiile românești moștenite de la străbuni și care se evidențiază prin frumusețea peisajului și a traiului liniștit. Satul poartă frumusețea unică în lume a așezărilor din Mărginimea Sibiului: case vechi, tradiționale și familii harnice care duc mai departe vechi îndeletniciri, potrivit identitatea.ro.

        Printre obiectivele turistice cele mai importante din Sadu se numără Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, un monument istoric despre care nu se știe exact când a fost ridicat. Cercetătorii spun că Biserica ar fi fost realizată în secolul al XV-lea sau chiar al XIV-lea. Cert este că lăcașul de cult reprezintă cea mai veche biserică ortodoxă cu zid înconjurător din județul Sibiu, acest zid oferindu-i un aspect de cetate medievală. 

        De vizitat în Sadu mai este și noua biserică, o adevărată catedrală a Mărginimii Sibiului datorită dimensiunii sale. Lăcașul de cult este închinat Sfintei Treimi, iar primele lucrări au început în 1996, atunci fiind așezată piatra de temelie. Locul în care a fost ridicată biserica este sfințit, aici a existat o bisericuță de lemn cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. 

        De asemenea, un altfel de obiectiv turistic, Muzeul Energetic Sadu I sau „Uzina”, așa cum este denumit de săteni, merită vizitat. Anual, mii de turiști vin să admire această hidrocentrală care este încă funcțională. Este prima centrală hidroelectrică de pe teritoriul României, pusă în funcțiune la 16 decembrie 1896, de proiectantul Oskar von Miller. Astfel, Sadu a devenit primul sat electrificat din România, pentru ca mai apoi rețeaua să se extindă în Cisnădie și Sibiu.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.gandul.info/oferte-paste-2014-paste-in-marginimea-sibiului-la-preturi-care-incep-de-la-60-de-lei-o-noapte-de-cazare-12392842.html://www.sadu.ro/istorie-si-cultura/masurile-de-protectie-si-dezvoltare-a-patrimoniului-cultural/muzeul-energetic-sadu-i/://www.hidroelectrica.ro/article/8://basilica.ro/sfintirea-noii-biserici-din-sadu-judetul-sibiu/://turism.talmaciu.ro/biserica-din-piatra-adormirea-maicii-domnului-din-sadu/://www.sadu.ro/multimedia/foto/biserica-din-piatra/://www.sibiu-turism.ro/Ce-vizitam-Destinatii-Regiuni-turistice-Marginimea-Sibiului-Sadu.aspx

SIBIU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Datorită decorațiunilor de Sărbători, orașul Craiova a fost nomin...
 
La MNAR se vor putea vizita gratuit o serie de galerii cu ocazia Zilei...
 
Schitul Bradu se află în satul Gurguiata, județul Vâlcea, în apro...
 
Comuna Dognecea se află în județul Caraș-Severin și este compusă...
 
Se anunță parade militare, concerte și spectacole cu drone, la Alba...
 
Stațiunea Straja va fi mult mai atractivă în acest an pentru iubito...
 
Târgul de Crăciun de la Sibiu se va desfășura în Centru Vechi: Pi...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Consiliul Național al Elevilor: Guvernul are o atitudine ignorantă! Sunt necesare măsuri pentru evitarea valului 5 al pandemiei

» 05 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Autoritățile din România anunță primele măsuri împotriva transmiterii tulpinii Omicron

» 04 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Cum prepari cel mai bun sos pesto

» 03 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Circuite turistice în București, pentru copii
BUCURESTI - ILFOV
» 04 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Primarul municipiului Slobozia a pregătit o mulțime de surprize locuitorilor odată cu venirea sărbătorilor de iarnă

» 05 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
Deputat de Giurgiu: Lucrările la drumul de legătură DN5-Vama Giurgiu sunt în grafic

» 03 Decembrie 2021 | Comentarii 0