Rezervația naturală Stânca Dracului, declarată monument al naturii, este o arie protejată din țara noastră, inclusă pe lista categoriei a III-a a Uniunii Internaționale a Conservării Naturii, ce se regăsește în județul Sălaj, satul Hida, potrivit destepti.ro.
Încă din anul 1957, Rezervația Stânca Dracului, ce se întinde pe o suprafață de 1 hectar, este ocrotită de lege. Este recunoscută pentru formele ciudate ale reliefului format din gresii oligomiocene, prin eroziunea apelor și acțiunea atmosferică, mai exact pentru forma de ciupercă ce atinge o înălțime de 6,50 metri.
Stânca a fost denumită în acest fel datorită unor legende locale, spuse de oameni din moși-strămoși. Se povestește că piatra a fost adusă aici de către un drac, care voia să se răzbune pe sătenii neascultători. Dracul intenționa să arunce piatra peste sat, dar cântecul de deșteptare al cocoșului l-a speriat atât de tare încât a fugit și a scăpat piatra în locul în care este astăzi, iar astfel planul malefic nu a fost dus la împlinire.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://bunadimineata.ro/de-dimineata/travel-calatorii/10-cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-salaj/://ro.wikipedia.org/wiki/Gresiile_de_pe_Stânca_Dracului://muntiimeses.wordpress.com