Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 14 Aprilie 2020

        Peștera Șugău se află în masivul Hășmașu Mare, la peste 1.600 de metri altitudine și este recunoscută pentru formațiunile deosebite ce se pot admira aici, dar și din cauza legendelor spuse de localnici, care atrag tot mai mulți turiști. Denumirea cavernei înseamnă, în ungurește, „șoaptă”, a fost numită astfel din cauza zgomotului pe care îl produce apa izvorului subteran care străbate peștera, atunci când se lovește de pereții ei, potrivit authenticmagazin.com.

        Cu toate că peștera Șugău are 10 kilometri lungime, 2 kilometri lățime și o înălțime ce depășește în unele locuri 200 de metri, se pot vizita numai 1.021 de metri, restul grotei rămâne accesibilă numai speologilor. Peștera este renumită pentru formațiunile ce se află aici, cum ar fi stalactitele conice, stalagmitele, stâlpi cu guler (tip buzdugan, deosebit de rare), stalactite fistulare, coralite, stalactite lumânări, etc. Și denumirile sălilor sunt interesante și stârnesc curiozitatea: Vestiarul, Sala Sfatului, Hala Descoperirilor. În ultima se pot admira forme deosebite, denumite sugestiv: Meduza, Delfinul, Lumea Fermecată, Șirul de Stâlpi, Ochiul Bufniței. 

        Legat de această peșteră au apărut mai multe legende, ea fiind descoperită de foarte mult timp de localnici. Aceștia spun că formațiunea ar duce la un tunel ascuns în adâncul pământului care, la rândul său, duce la o comoară de aur. Bătrânii de pe aceste meleaguri spun că, din șapte în șapte ani, dacă ai noroc să prinzi un anumit moment, vei vedea cum din pereții peșterii curge aur pur. 

        Potrivit legendelor, odată la 7 ani se pot umple trei găleți cu aur din peștera Șugău, însă numai `cei aleși` pot găsi această sursă de bogăție și doar în vinerea dinainte de Rusalii. În peșteră există un șuierat continuu datorită curentului de aer permanent, iar despre acest zgomot se spune că ar fi făcut de spiritele celor care s-au pierdut aici în căutarea aurului. Atracțiile turistice din România, printre care și Peștera Șugău, impresionează atât prin aspectul lor, cât și prin poveștile care se spun despre ele. 

 

 

Citește și: Cele mai frumoase locuri din Munții Rodnei!

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://agria.hu/blog/tag/galeria/page/22/://www.montaniarzi.ro/pestera-sugau-lumea-de-basm-a-orientalilor/://authenticmagazin.com/destinatii/pestera-sugau-este-un-loc-unde-trebuie-sa-ajungeti-macar-o-data-in-viata-locul-unic-din-romania-unde-aurul-picura-din-pereti/

HARGHITA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Transvâlcan (DJ 664), cunoscut ca „Drumul lui Mihai Viteazul” est...
 
Arie protejată de interes național.
 
Horezu, județul Vâlcea, nu este recunoscut numai pentru ceramica cel...
 
Drumul spectaculos care străbate județele Vâlcea și Alba va rămâ...
 
Comuna Dognecea se află în județul Caraș-Severin și este compusă...
 
Schitul Bradu se află în satul Gurguiata, județul Vâlcea, în apro...
 
Unul dintre cele mai importante monumente istorico-arheologice din mun...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Casa Eficientă Energetic au fost suspendate. AFM explică ce se va întâmpla cu acestea

» 27 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cleopatra Stratan și Edward Sanda explică de ce nu vor să urmeze o facultate: „Nu garantează succesul”

» 26 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Patru sfaturi care te vor ajuta să ai un ten mai frumos

» 27 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Programul complet al manifestațiilor de 1 Decembrie la Alba Iulia
ALBA
» 27 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Primăria Galați anunță începerea lucrărilor la prima creșă pe care o va înființa

» 27 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Asuaju de Sus a depus două proiecte prin programul Anghel Saligny

» 26 Noiembrie 2021 | Comentarii 0