Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 07 Iulie 2019

       Peștera Limanu se regăsește în apropiere de orașul Mangalia, fiind considerată un loc deosebit în țara noastră deoarece se spune că cei care pășesc înăuntru nu se mai întorc, potrivit Libertatea.ro.

 

       Locul de sub deal de la marginea comunei Limanu, ce se întinde pe o suprafață foarte mare, nu a putut fi explorat în întregime pentru că labirintul de peșteri este foarte complicat, iar mulți dintre cei care s-au aventurat în peșteră nu au mai reușit să găsească drumul de întoarcere. Legendele locului spun că peștera ar fi o poartă către lumea de dincolo de moarte și că din adâncuri se aud tot felul de zgomote rare.

       Din cauza pietrelor de la intrare, care sunt asemănătoare unor chipuri, peștera a primit și denumirea de „La Icoane”. Peștera are o lungime de 4 kilometri și conține sute de galerii ce șerpuiesc sub sat. Potrivit poveștilor localnicilor, în Peștera Limanu s-ar fi adăpostit dacii care au luat cu ei toate bunurile lor mai de preț, deoarece erau prigoniți de către romani. Și primii creștini s-au adăpostit aici, în căutarea singurătății și a unui loc de rugăciune ferit de agitația lumii de afară.

       La circa 200 de metri de intrare, în peștera de la Limanu se pot vedea și astăzi altarele preoților daci și un cap de om sculptat în calcar. Cu cât se înaintează în peșteră, drumurile se bifurcă din ce în ce mai des și se poate întâmpla ca pământul să se surpe, astupând intrarea folosită și deschizând un alt drum de care nu se știa. 

       Alte legende spun că în peștera Limanu se aud câteodată niște vaiete stranii și înfricoșătoare care vin din adâncurile pământului, iar cei care le aud parcă devin hipnotizați și pornesc în căutarea lor. Se mai spune că acest glas ar fi al paznicului porții metalice de la intrare, acesta urmărind să-i ademenească pe cei neinițiați care, din curiozitate, pășesc pe pământul sacru al lui Zamolxis.

       Speologii spun că există o explicație științifică pentru aceste vaiete. Zgomotele ar fi, de fapt, făcute de vântul care străbate numeroasele galerii de peșteri subterane de la Limanu și sunt percepute diferit de psihicul uman. În anul 1959, datorită unicității ei, Peștera Limanu a fost declarată rezervație speologică.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.noischimbamromania.ro/pestera-labirint-din-dobrogea-misterul-orasului-subpamantean/://sites.google.com/site/romanianatura56/home/dobrogea/pestera-limanu-dobrogea-cea-mai-completa-descriere://www.imperialtransilvania.com/2019/02/11/read-more/argomenti/places-of-interest-1/articolo/limanu-cave-a-historical-labyrinth-monument-of-nature-covered-by-an-aura-of-mystery-on-the-man.html://www.natgeo.ro/articole/natura/9855-petera-limanu-labirint-prin-istorie://www.vila2mai.ro/stiri-

Mangalia, CONSTANTA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Ediția a XII-a a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire se va desfă...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Neasigurarea locuințelor: Primăriile vor trimite două notificări înainte de a aplica sancțiuni

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Ministerul Educației a stabilit calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Casa memorială „Amza Pellea”, recent inaugurată, se poate vizita gratuit până în iulie

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0