În weekend-ul care urmează, adică între 10-13 noiembrie, în Parcul IOR din Capitală va avea loc Festivalul „Lăsata Secului”, un eveniment culinar cu produse „de dulce”, după cum cere tradiția dinaintea Postului Crăciunului, se arată într-un comunicat al organizatorilor remis RomaniaMama.
„Vom da startul celui mai mare festin gastronomic închinat Sărbătorii `Lăsata Secului înainte de Postul Crăciunului` cu sarmale, ciorbe, fripturi, plăcinte și vinuri alese. Organizatorii vor aduce în fața publicului o inedită îmbinare a tradițiilor și obiceiurilor populare legate de această sărbătoare. Vor avea loc expoziții și ateliere tradiționale, în care se vor prezenta rețete vechi, de dute de ani și bunătăți pregătite chiar sub ochii vizitatorilor” spune comunicatul.
Printre bunătățile care se vor pregăti se numără pastrama de berbecuț la grătar, pastrama de oaie la ceaun, cotlete de berbecuț, pastramă în bere, sloi de oaie, și multe altele. Toate preparatele vor fi servite alături de vin și brânzeturi fine pentru toate gusturile. Nu vor lipsi plăcintele dulci sau sărate, preparate tradițional după rețete din mai multe părți ale țării, dar nici prăjiturile cu fructe, unele fiind făcute pe loc, pentru un plus de prospețime.
Se vor putea cumpăra produse tradiționale preparate de cele mai iscusite gospodine, precum gemuri, murături, dulcețuri, zacuscă de vinete sau de ghebe, siropuri și sucuri naturale bune de păstrat pentru iarnă.
Festivalul va avea loc în Parcul IOR, din Sectorul 3 al Bucureștiului, lângă Biserica Maramureșeană.
Te-ar putea interesa: Catedrala ortodoxă „Sf. Nicolae si Alexandru” din Sulina!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!