Palatul Patriarhal se află pe Dealul Mitropoliei și reprezintă una dintre cele mai importante monumente istorice și arhitecturale ale Capitalei. Este parte dintr-un ansamblu care include Catedrala și Reședința Patriarhală. Cu toate că este de o frumusețe aparte și are o istorie importantă pentru țara noastră, Palatul Patriarhal se poate vizita gratuit, într-un tur ghidat, de luni până vineri, între orele 09:00-16:00, în prealabil cu o programare.
Momentul important pentru România care a avut loc aici
Clădirile din ansamblul de pe Dealul Mitropoliei datează din perioada anilor 1656-1658, ele fiind construite de către Șerban Basarab, voievod al Țării Românești. De-a lungul timpului, în sălile ansamblului au avut loc numeroase întâlniri ale Divanului Domnesc. Una dintre cele mai importante a fost cea de pe 24 ianuarie 1859, când Adunarea electivă a Țării Românești, prezidată de Mitropolitul Nifon – pe acea vreme mitropoliții aveau un rol important în politică – a votat unirea Munteniei cu Moldova și desemnarea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Române.
După ani de războaie și intemperii, Palatul Patriarhal a fost renovat și reabilitat între 2014 martie și 2015 decembrie, iar de la începutul anului 2017, conducerea Patriarhiei Române a decis să îl deschidă publicului pentru vizitare, cu acces gratuit.
Te-ar putea interesa: Se deschide, pentru vizitare, o clădire emblematică a județului Constanța!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.societateamuzicala.ro/locurileculturii/palatul-patriarhiei/https://basilica.ro/palatul-patriarhiei-deschis-pentru-vizitare/https://pedagoteca.ro/palatul-patriarhiei-fostul-sediu-al-adunarii-deputatilor-poate-fi-vizitat-gratuit/