Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
EVENIMENTE
Adaugat: 03 Septembrie 2019

        Oktoberfest ediția a 11-a se va desfășura în acest an la Brașov în perioada 5 - 15 septembrie 2019 și sunt așteptați turiștii din toate colțurile României, dar și din străinătate. Petrecerea cu bere din belșug se va ține în două corturi încăpătoare: Wiesenzelt și Kronstadtzelt, ce vor fi amplasate pe locul fostului Stadion Municipal, informează romaniaturistica.ro.

 

        Oktoberfest a început în 2009 la poalele Tâmpei și de-a lungul timpului a devenit cel mai mare festival de gen din România. În acest an tema ediției va fi `2009 VS 2019`. Organizatorii au colecționat momente din edițiile trecute și pregătesc numeroase premii pentru participanți. Iată, în mare, ce se va întâmpla în acest an la Oktoberfest Brașov:

 

        Parada Oktoberfest - Căruțe și care alegorice cu butoaie cu bere, bavarezi și bavareze, tirolezi și tiroleze vor defila în deschiderea Oktoberfest din centrul orașului până la cort. Parada va începe în Piața Sfatului și va urma drumul până la locația festivalului (Stadionul Municipal).

 

        Ziua bavareză a multi culturalității (Ziua de salsa) - Fiind un festival multicultural pe gustul tuturor, Oktoberfest reunește comunitatea grecească, maghiară, săsească, precum și dansurile rusești, spaniole, țigănești, ansamblurile folclorice de copii cum ar fi Mugurelul, dansurile de societate cu La Passion, Vio Dance, Passo Doble, și altele.

 

        Miss Oktoberfest - Dacă publicul o place, indiferent de vârstă, este câștigătoare. În fiecare an, Miss Oktoberfest este o zână bună pentru bătrânii defavorizați și pentru copiii din Brașov, mai exact, merge la Casele de Copii și în Azilurile de Bătrâni încărcată cu daruri. 

 

        Festivitatea de deschidere (Cepul butoiului) - Primarul, alături de alți invitați speciali „dau cepul butoiului cu bere” și atunci se declară deschis festivalul, iar râurile de bere încep să curgă.

 

        Regele Oktoberfest - Dacă e Miss, trebuie să fie și un Rege Oktoberfest. Bărbații care vor duce greul ridicatului halbelor de bere, ciocnitului și băutului se vor întrece în această competiție. Pentru a câștiga coroana butoiului cu bere este necesar să se bea cu ștaif și să se mănuiască și cuvintele dibaci, nu doar halba. Premiul constă într-un dozator cu bere ce va fi instalat la Rege acasă și va avea butoiul cu bere plin timp de o lună.

 

        Cea mai bună bere - Oktoberfest Brașov a depășit recordul la consumul de bere într-un festival. Lanțul uman înseamnă halbe din mână în mână până la cort.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.romaniaturistica.ro/oktoberfest-brasov-2019

BRASOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0