Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 18 Martie 2019

      Aradul a fost menționat pentru prima dată în 1078 și este recunoscut pentru cele mai frumoase și elegante clădiri din Banat care s-au păstrat de-a lungul timpului pe teritoriul său. Majoritatea atracțiilor turistice și culturale se găsesc fie pe Bulevardul Revoluției, fie în apropierea acestuia. Aradul deține un bogat patrimoniu cultural-istoric ce oferă vizitatorilor un adevărat muzeu în aer liber al stilurilor arhitectonice specifice secolului XVIII, XIX și XX, monumente de artă și istorie, spectacole de teatru, concerte ale filarmonicii, expoziții de artă plastică, expoziții muzeale de istorie, artă și științe ale naturii, festivaluri și sărbători. Iată câteva atracții turistice care merită vizitate în Arad:

 

      1. Cetatea Aradului - Unul dintre cele mai importante monumente istorice existente din zona de vest a țării. A fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XVII-lea și a fost considerată ca fiind una dintre cele mai impresionante fortificații militare ale timpurilor respective.

 

      2. Palatul Culturii - Realizat de arhitectul local Lajos Szantay în anul 1913 și ilustrează perfect stilul secesionist. Aici se regăsesc secțiile de arheologie, istorie și științe naturale ale Complexului Muzeal Arad ce acoperă o perioadă de aproximativ 100.000 de ani.

 

      3. Teatrul Clasic „Ioan Slavici” - Funcționează într-una dintre cele mai impresionante clădiri ale Aradului, ridicată în secolul al XIX-lea. Edificiul constituie, datorită amplasării sale, un adevărat cap de perspectivă pe bulevardul central al orașului. 

 

      4. Catedrala Nașterea Sf. Ioan Botezătorul - A fost realizată între anii 1862-1865 în stil neobaroc. Pe fațada vestică sunt plasate două turnuri cu clopotniță de un aspect maiestuos cu secțiune pătrată. Fiecare latură a catedralei cuprinde câte un orologiu.

 

      5. Turnul de apă - Construit în anul 1896 în stil donjon medieval, a servit pompării apei potabile în rețeaua de distribuție a orașului. Construcția masivă din piatră și cărămidă, înaltă de 35 metri se remarcă prin decorațiile ferestrelor și a balcoanelor. La momentul construirii a fost cea mai înaltă clădire din oraș.

 

      Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.ziuadevest.ro/mapn-semneaza-protocolul-prin-care-cedeaza-administratiei-locale-cetatea-aradului/.  ://www.radiotimisoara.ro/2018/02/19/palatul-cultural-din-arad-in-faza-ultimelor-finisaje/. ://radioromaniacultural.ro/teatrul-clasic-ioan-slavici-din-arad-in-luna-aprilie-la-bucuresti/. ://www.traveleuropa.ro/obiective-turistice-arad-catedrala-nasterea-sf-ioan-botezatorul/.  ://www.informatii-romania.ro/listing/turnul-

ARAD
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Datorită decorațiunilor de Sărbători, orașul Craiova a fost nomin...
 
La MNAR se vor putea vizita gratuit o serie de galerii cu ocazia Zilei...
 
Schitul Bradu se află în satul Gurguiata, județul Vâlcea, în apro...
 
Comuna Dognecea se află în județul Caraș-Severin și este compusă...
 
Se anunță parade militare, concerte și spectacole cu drone, la Alba...
 
Stațiunea Straja va fi mult mai atractivă în acest an pentru iubito...
 
Satul Pleșcoi, județul Buzău, aparține de comuna Berca, o adevăra...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Din 10 decembrie, noi restricții pentru persoanele care intră în România

» 07 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Guvernul pregătește o serie de reguli pentru petrecerile de Revelion. Ce spune ministrul Sănătății

» 06 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cum să folosești oțetul de mere pentru păr

» 07 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Podul lui Traian peste Dunăre. Legendă
MEHEDINTI
» 07 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a emis, după luni bune, autorizația de construire pentru reabilitarea Gării de Nord

» 07 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Cadouri pentru 2.450 de copii din creșe și grădinițe, de la Primăria Slatina

» 06 Decembrie 2021 | Comentarii 0