Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 10 Octombrie 2019

        Muzeul Orașului Sinaia este găzduit de Palatul Știrbei, o clădire nobilă ridicată în 1875 pe unul dintre cele mai frumoase domenii din Sinaia, a cărei renovare l-a transformat în cea mai veche clădire cu valoare arhitecturală a orașului, care a rămas impresionantă, potrivit drumliber.ro.

        Palatul Știrbeu a aparținut Prințesei Alexandrina/ Alina Știrbei (1829-1894), al șaselea copil al cuplului Barbu D. Știrbei și Elisabeta Cantacuzino-Pașcanu. Prințesa a colaborat cu arhitectul olandez Josef Jacob Schieffeleers, care i-a construit vila în perioada 1874-1875, dar și cu pictorul G.M Tătărescu, care i-a decorat capela funerară, și a rezultat o clădire impresionantă, cochetă, din piatră locală, cu o arhitectură specifică zonei, completată perfect de două foișoare, cu o fațadă care în trecut se oglindea într-un mic lac natural, cu drumuri de acces pentru trăsuri.

        În clădire se află astăzi istoria orașului, localnicii fiind cei care au avut cea mai mare contribuție la alcătuirea unei colecții impresionante de obiecte, documente, și așa mai departe. În trecut, aici era locul de întâlnire al marilor personalități ale Sinăii și se puteau asculta povești ale cercetașilor, localnicilor sau elitelor orașului.

        Toate obiectele din muzeu au o poveste, iar printre cele mai valoroase se numără: actul de naștere al Regelui Mihai, obiectele aduse de la Mănăstirea Sinaia, icoanele aduse de la Biserica Sfântul Ilie, obiecte de la Cazinoul din Sinaia. Muzeul Orașului Sinaia adăpostește o colecție de fotografii ale unor personalități, realizate acum 100 de ani. Într-o vizită în Sinaia, Muzeul nu trebuie ratat din cauza complexității și multitudinii de informații diverse și valoroase pentru orașul din trecut și de azi.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://ladybutterflydreams.ro/palatul-stirbey-din-sinaia/://www.tripadvisor.co.za/ShowUserReviews-g315907-d10030157-r551964360-Castelul_Stirbey-Sinaia_Prahova_County_Southern_Romania.html://drumliber.ro/muzeul-orasului-sinaia-oras-al-elitelor/://www.xplorio.ro/palatul-stirbey-devenit-muzeul-orasului-sinaia/://castelulstirbey.ro/muzeu/://www.taradacilor.ro/2016/11/16/frumusetile-statiunii-care-a-preluat-numele-muntelui-sinai/://turismistoric.ro/palatul-florescu-stirbei-va-gazdui-noul-muzeu-al-orasului-sinaia/

Sinaia, PRAHOVA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0