TuriÈ™tii care ajung în judeÈ›ul Arad, în Pecica, trebuie să viziteze Muzeul Digital, primul de acest fel de la noi din È›ară. Clădirea futuristă în care îÈ™i desfășoară activitatea instituÈ›ia culturală face parte din ferma de bivoli de apă, animale dispărute în perioada comunismului din lunca MureÈ™ului Inferior. Ferma a fost inaugurată în 2012, iar de atunci este vizitată de tot mai mulÈ›i turiÈ™ti.
Aspectul interesant al clădirii muzeului a fost inspirat din sculptura „Miracolul” a lui Constantin BrâncuÈ™i; clădirea îmbină perfect ecologia È™i tehnologia, fiind capabilă să producă electricitatea de care are nevoie datortiă unor panouri solare.
În interiorul muzeului se pot admira, pe ecrane tactile sau tablete, mii de exponate È™i, de asemenea, vizitatorii au posibilitatea să se plimbe cu bicicleta, virtual, prin apropierea oraÈ™ului Pecica. Muzeul este recunoscut È™i pentru că deÈ›ine un cuptor de pâine vechi, tradiÈ›ional, în care pe vremuri se făcea faimoasa Pită de Pecica; numai câteva familii din oraÈ™ mai fac pită în aÈ™a ceva.
Muzeul digital se întinde pe o suprafață de 125 metri pătraÈ›i, dar oferă posibilitatea cunoaÈ™terii întregii istorii a oraÈ™ului Pecica. Potrivit ghizilor din muzeu, prezentarea imaginilor, alături de povestea locurilor, este foarte importantă pentru promovarea zonei. Atât ferma de bivoli, cât È™i Muzeul se pot vizita gratuit, zilnic, între orele 09:00-17:00.
CiteÈ™te È™i: 5 minuni ale naturii în România!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://pecica.ro/en/homepage-of-pecica-town/://www.pressalert.ro/2017/10/cai-andaluzi-bivoli-ponei-si-biciclete-cum-sa-transformi-o-ferma-obiectiv-turistic-foto/://www.protv.ro/vesti-bune/e-inspirat-din-opera-lui-brancusi-si-are-o-forma-care-pare-sa-sfideze-legile-fizicii-cum-arata-primul.html://www.transilvaniabusiness.ro/2018/12/14/ferma-de-bivoli-arhitectura-futurista-si-excursii-virtuale-la-pecica-proiecte-cu-finantare-europeana/