Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 07 Iunie 2019

       Muzeul de Vânătoare „August Von Spiess” din Sibiu a fost înființat în anul 1966, fiind primul muzeu cu această tematică din România. Poartă numele unei personalități ale orașului din secolul XIX-XX, colonelul August Von Spiess, care a fost vânător al casei regale în timpul domniei lui Ferdinant I. Muzeul se află în fosta locuință a colonelului, aceasta fiind donată de fiicele lui Spiess special pentru acest scop, potrivit ziarulevenimentul.ro.

 

       În colecția muzeului se pot admira un număr de peste 1.600 de piese, acestea fiind împărțite în cinci sectoare expoziționale: arme și instrumente de vânătoare, trofee de dimensiuni mici și mijlocii, trofee de dimensiuni mari, trofee africane și sala memorială August Van Spiess.

       În sectorul arme și instrumente de vânătoare se prezintă un istoric al elementelor esențiale unui vânător, începând din epoca de piatră. Se pot observa cremede din paleolitic și neolitic, sulițe, lănci, arbalete și arcuri, arme de foc cu fitil specifice secolului al XIV-lea și arme de foc moderne. Tot aici sunt expuse și accesoriile necesare unui vânător: tocuri pentru praful de pușcă, cornuri de vânătoare, pumnale, cartușiere și curse. 

       În sălile de trofee se pot admira trofee ale păsărilor și trofee de vânat de mici dimensiuni cum ar fi vulpea, pisica de munte sau lupul, precum și trofee de mari dimensiuni - ursul, cerbul, capra neagră, mistrețul. Majoritatea exponatelor au fost premiate la concursuri internaționale din perioada interbelică, reflectând astfel valoarea vânatului în țara noastră. Din expedițiile făcute de colonelul August Von Spiess s-a creat sala destinată trofeelor africane ce conține trofee vânate de acesta - antilope, bivoli, zebre, etc. 

 

       Portrete ale colonelului August Von Spiess, trofee, arme și prezentări ale familiei și partenerilor săi de vânătoare se pot admira în sala memorială dedicată acestuia. Această încăpere reconstituie una dintre camerele din reședința colonelului, prin intermediul fotografiilor de interior făcute în timpul vieții vânătorului casei relage. 

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.tripadvisor.com/LocationPhotoDirectLink-g295393-d10276209-i191036968-Muzeul_de_Vanatoare_August_von_Spiess-Sibiu_Sibiu_County_Central_Romani.html.  ://www.99tour.ro/timp-liber/sibiu/muzeu/muzeul-de-vanatoare-august-von-spiess-197. ://www.tripadvisor.ca/LocationPhotoDirectLink-g295393-d10276209-i191036892-Muzeul_de_Vanatoare_August_von_Spiess-Sibiu_Sibiu_County_Central_Romani.html

SIBIU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Bastionul Postăvarilor din Brașov adăpostește primul muzeu virtual...
 
Destinații neobișnuite, incredibil de frumoase, pe care să le vizit...
 
Arboretumul Simeria se află pe Str. Biscaria, Nr. 2, în Simeria, jud...
 
Este cea mai veche catedrală din Transilvania care continuă să func...
 
Un drum care duce adânc în inima munților Apuseni, până în Țara...
 
Un colț de natură ce descoperă panorame de o frumusețe încântăt...
 
Muzeul Sportului din București se află în apropierea Arcului de Tri...
 
Anul acesta, Tușnad Gastro Blues Fest se va desfășura în perioada ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Marius Oprea: Cioloș ar avea curajul să-și publice livretul militar?

» 06 Martie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Adrian Severin: Justiția din România, o putreziciune

» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
În ce ordine să aplici produsele de îngrijire a tenului

» 06 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Complexul geologic Racoșul de Jos, aspirant la titlul de geoparc UNESCO
BRASOV
» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CARAS SEVERIN
 
Lucrări în plină desfășurare în comuna Constantin Daicoviciu

» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRASOV
 
Orașul Rupea pune la dispoziția CJ Brașov două terenuri pentru amenajarea unei stații de transfer deșeuri și a unui centru de aport voluntar

» 04 Martie 2021 | Comentarii 0