Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 29 Aprilie 2018
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

      Situat la patru kilometri sud de Sibiu, în Pădurea Dumbrava mai exact, muzeul Astra este cel mai mare complex muzeal în aer liber, din România. Acesta este amenajat în jurul unui lac, printre copacii pădurii și prezintă viața satului românesc.

      Inițial muzeul a fost inaugurat în data de 19 august 1905 și trebuia să reprezinte un element definitoriu al identității etnoculturale românești în amestecul de etnii din Imperiul Austro-Ungar. A fost fondat de către Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, iar imediat după unire (1918-1919) muzeul a avut parte de o dezvoltare extraordinară ajungând astfel să fie al doilea cel mai important muzeu din Ardeal, după Muzeul Brukenthal. Acest prim muzeu a fost închis în 1950.

      Romulus Vuia a avut încă din 1940 ideea înființări unui muzeu în aer liber, însă această dorință a devenit realitate abia în 1963 la inițiativa lui Cornel Irimie, care a fost primul director al muzeului.

      În 1963 a fost adus primul exponat în aer liber, și anume o moară hidraulică cu aducțiune inferioară. Odată cu trecerea anilor colecția s-a mărit vizibil și astfel muzeul a fost deschis publicului în 1967. În anul 1971 s-a hotărât aducerea caselor țărănești și a atelierelor meșteșugărești, iar în 1989 a fost adăugat și sectorul de monumente de utilitate publică și socială, constituit din biserică, școală, popicărie, cârciumă și altele.

      Muzeul Astra se întinde pe o suprafață de 96 de hectare și este străbătut de 10 kilometri de alei care au prin părți mai mult de 300 de clădiri. Organizarea este tematică, prin urmare pot fi distinse cinci sectoare. Lângă gospodăriile tărănești sunt așezate atelierele pentru prelucrarea lemnului, a pietrei, a metalelor, a pieilor și blănurilor, urmate de atelierele de confecționare a hainelor și a obiectelor de uz gospodăresc. Sunt reprezentate și alte domenii, cum ar fi agricultura, creșterea animalelor, apicultura, pescuitul și vânatul alături de clădirile specifice fiecărei ocupații. Mulți artiști români și străini au fost impresionați și inspirați de universul satului tradițional și au oferit muzeului o impresionantă colecție de sculptură modernă în lemn.

      Muzeul Astra organizează în fiecare an festivaluri meșteșugărești și manifestări cu caracter etnografic care atrag foarte mulți turiști, din țară și din afară. Cei care vin să viziteze, au de asemenea posibilitatea să se bucure de diferite activități de agrement cum ar fi plimbarea pe lac cu lotcile pescărești sau pe aleile satului cu trăsuri sau sănii, degustarea preparatelor tradiționale oferite la cârciumă sau la hanul din muzeu, și nu în ultimul rând popicăria, unde bilele și popicele sunt confecționate din lemn.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=muzeul+astra+sibiu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwinp7Dz5d7aAhWLLlAKHU2GA0AQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgdii=LJqXCBWlsBYfIM:&imgrc=nH3rG9P2mwo-mM:

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=muzeul+astra+sibiu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwinp7Dz5d7aAhWLLlAKHU2GA0AQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgdii=Qi8v4S9GFh5VlM:&imgrc=Z2bCXR1bvQMEYM:

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=muzeul+astra+sibiu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwinp7Dz5d7aAhWLLlAKHU2GA0AQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgrc=lT5LXgM9HpDCzM:

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=muzeul+astra+sibiu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwinp7Dz5d7aAhWLLlAKHU2GA0AQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgdii=ig0ESfTPKmpR4M:&imgrc=d22vBrNZX8A18M:

SIBIU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Domeniul Regal Săvârșin a anunțat deschiderea oficială din acest ...
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0