Unul dintre cele mai mari lacuri din România, Lacul Brateș, se află în zona de confluență a Prutului cu Dunărea și se întinde pe o suprafață ce depășește 2.000 de hectare. Datorită dimensiunii, dar și a peisajului din zonă, lacul este un important punct de atracție turistică din județul Galați, potrivit dozadebine.ro.
Inițial, lacul a fost proiectat ca polder (lac maritim prin îndiguire și drenare), dar în timp a devenit lac de agrement și pescuit, format prin secarea unor bălți în timpul regimului comunist. Aici se pescuiește foarte bine plătica, șalăul, carasul sau novacul.
Un alt aspect pentru care Lacul Brateș reprezintă o atracție turistică deosebită este istorioara despre domnitorul Petru Rareș. Se spune că înainte de a deveni conducător al Moldovei se ocupa cu pescuitul pe acest lac. Carele sale aprovizionau cu pește Curtea Domnească de la Suceava, cetățile Tighina, Cetatea Albă și Chilia. Legenda spune că Petru Rareș s-a îndrăgostit în zona lacului de o tătăroaică, iar de aici a rămas înșiruirea numelor localităților de la Brateș spre nord, care formează o declarație de dragoste: Tulucești, Tătarca, Frumușița.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.delta-paradis.ro/agrement-excursii-delta-dunarii-dunavat-murighiol://blog.hotelguru.ro/atractii-si-obiective-turistice-in-judetul-galati/://adevarul.ro/locale/galati/scandalul-brates-ajuns-ilegal-vanzare-55-milioane-euro-lac-proprietate-publica-2100-hectare-1_5c97774c445219c57e9b63a6/index.html://www.faramogul.ro/brates-belina-concesiune-paslaru/