Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 15 August 2019

       Insula lui Decebal sau Ostrovul Moldova Nouă, se află pe Dunăre în apropierea orașului Moldova Nouă, la aproximativ trei kilometri de port. Are o suprafață de 345 de hectare, un sol nisipos-pietros cu pâlcuri de pădure unde predomină răchita albă, cu floră și faună specifice zonelor umede. În prezent are o lungime de circa 6 kilometri, dar în 1970, înainte să fie scufundată insula Ada Kaleh, era mult mai mare, potrivit dunarenii.wordpress.com.

       Insula, și apa care o înconjoară până la o adâncime de 2 metri, fac parte din Aria specială de protecție avifaunistică Ostrovul Moldova Nouă cu o suprafață de 1.627 de hectare, declarată arie protejată în 2004. De asemenea, face parte din Parcul Natural Porțile de Fier, parc natural aflat pe suprafața teritorială a sitului de importanță comunitară Cursul Dunării - Bazias - Porțile de Fier. Pe insulă se regăsesc și două lacuri care ocupă cea mai mare suprafață, acestea nu au legătură cu Dunărea.

       Pe insulă se regăsește o movilă de pământ, cel mai înalt punct, despre care legendele locale spun că ar fi mormântul lui Attila, cel mai puternic conducător al hunilor, supranumit și „Biciul lui Dumnezeu” care a domnit între anii 433-453. 

       Potrivit unei legende, movila ar fi mormântul lui Attila, acesta fiind înmormântat în trei sicrie, unul de aur, unul de argint, și unul de fier, alături de armele și bijuteriile sale. Se spune că Attila a avut atât de mulți soldați, încât la moartea sa fiecare dintre oșteni ar fi dus câte un coif de pământ pe care l-ar fi pus peste mormântul conducătorului și astfel s-ar fi format movila. 

       O altă legendă, care ar putea avea legătură cu herghelia de cai sălbatici, vorbește despre armăsarul lui Attila, un cal negru cu stea în frunte pe care numai el îl putea călări. După moartea lui Attila, unul dintre fii săi a scos armăsarul din grajd, pentru a-l îmblânzi, dar acesta a fugit, auzind chemarea stăpânului său. Supărat, fiul lui Attila a trimis câțiva oșteni, călare pe iepe roșii, să caute calul. Într-o noapte, când oamenii fiului lui Attila se odihneau, iepele au fugit cu armăsarul, și de aici herghelia de cai sălbatici. 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://dan-blog.ro/din-nou-la-moldova-noua.html://adevarul.ro/locale/timisoara/doi-timisoreni-captivi-insula-ostrov-salvati-politistii-frontiera-1_50ae80157c42d5a6639d52bd/index.html://www.banatulazi.ro/insula-ostrov-paradisul-verde-din-banat/://www.banatulazi.ro/insula-ostrov-paradisul-verde-din-banat/://www.guide-romania.ro/ro/component/jbusinessdirectory/search?orderBy=id%20desc&limit=100&task=searchCompaniesByName&controller=search&categorySearch=109&filter_active=1&start=1800://dunarenii.wordpress.com/2018/04/15/video-ostrovul-lui-decebal-din-moldova-noua-si-legenda-mormantului-lui-attila-regele-hunilor/

CARAS-SEVERIN
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Ediția a XII-a a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire se va desfă...
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0