An de an se descoperă noi preparate românești atestate drept delicatese tradiționale care urcă cota României la capitolul gastronomie globală. Atestările realizate de instituții specializate, precum Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași (USAMV), sunt foarte importante. În data de 10 noiembrie USAMV va organiza un nou concurs de atestare.
Ediția a doua a concursului de Identificare și Atestare de Produse Tradiționale va începe de la ora 10:00, pe 10 noiembrie 2018, și se va desfășura în holul de marmură al Facultății de Zootehnie; evenimentul este realizat în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană. Atât studenții, cât și elevii, în echipe sau individual, pot participa sub coordonarea unui cadru didactic.
Conceptul implică promovarea și încurajarea consumului de preparate tradiționale, realizate după rețete clasice. Este un îndemn la a mânca curat, fără aditivi. Se vor înmâna diplome, iar cele mai bune preparate vor fi atestate ca produse tradiționale.
Sursa foto: //www.google.ro/search?biw=1920&bih=889&tbm=isch&sa=1&ei=bt7jW_f5N-6lrgS7lJSQCA&q=delicateste+traditionale+atestare&oq=delicateste+traditionale+atestare&gs_l=img.3...8928.11363.0.11607.9.9.0.0.0.0.110.944.1j8.9.0....0...1c.1.64.img..0.0.0....0.WEulxT2i71g#imgrc=nSfKjICYAOvW2M: