Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 01 Mai 2019    Actualizat: 01 Mai 2019

       La mai puțin de o oră și jumătate de București, turiștii care îndrăgesc aventura în natură pot descoperi o destinație de cicloturism ce se află într-o arie naturală protejată, Natura 2000, care dispune de un potențial imens de dezvoltare. Este vorba despre Ciocănești-Dunăre din județul Călărași. Acest itinerariu natural-cultural este unul deosebit din cauza bogăției speciilor de plante și păsări specifice zonelor umede, dar și tradițiilor meșteșugărești și culinare inspirate de viața lângă Dunăre, conform wall-street.ro

 

       „Noile trasee de bicicletă și drumeție identificate în această zonă reprezintă o componentă mai mică în cadrul proiectului LENA (Dezvoltarea economiei locale și conservarea naturii în Lunca Dunării), (...). Cele 5 trasee cicloturistice pun în evidență atât natura, pentru că ne aflăm la Ciocănești, în situl Natura 2000, dar și tradițiile și cultura din satele românești dunărene. Sunt trasee accesibile tuturor iubitorilor de bicicletă - cel mai scurt se face într-o jumătate de zi, iar cel mai lung leagă Ciocănești de un alt sit Natura 2000, Comana, și se poate face în două zile” a explicat Raluca Dan, manager proiect LENA în cadrul WWF Romania.

       Proiectul se desfășoară până pe data de 30 iunie 2019, iar traseele au fost realizate în toamna anului trecut de către WWF Romania și Outhentic Cycling Romania cu scopul promovării țării noastre și a satelor mai puțin cunoscute din „ritmul bicicletei”, după cum spune Mircea Crisbasanu de la Outhentic Cycling Romania.

 

       Zona de plecare în aceste trasee, pe jos sau cu bicicleta, este ferma piscicolă Ciocănești, care se află în lunca Dunării Inferioare, la 2 kilometri de Dunăre și face parte din aria naturală protejată Natura 2000. Peste 20.000 de păsări migratoare, dintre care 30 de specii sunt protejate la nivel european, își găsesc aici loc de cuibărit și hrănit. În fermă există amenajat un observator de păsări de la care se pot vedea majoritatea speciilor întâlnite în Delta Dunării.

 

       În minidelta de la Ciocănești, potrivit reprezentantului Societății Ornitologice Române (SOR), Mihai Avedic, trăiesc aproximativ 100-110 specii de păsări, printre care: stârcul de noapte, cormoranul mic și cormoranul mare, stârcul cenușiu, rața roșie, pelicanul creț și pelicanul comun, cufundacul polar, ferestrasul mic, codalbul, etc. Iubitorii de birdwatching din toată țara, chiar și de peste hotare, sunt încântați de această zonă cu natură luxuriantă și multe specii de păsări.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:   ://efoartebine.ro/o-alta-delta-a-dunarii-langa-calarasi/. ://adevarul.ro/locale/calarasi/ciclism-intr-un-colt-rai-delta-233-hectare-ciocanesti-dunare-noua-destinatie-pasionatii-   calatorii-1_5bbb55aadf52022f754c1d6a/index.html. ://efoartebine.ro/o-alta-delta-a-dunarii-langa-calarasi/.   ://greatnews.ro/delta-ascunsa-romaniei-locul-unde-afacerile-nu-au-gonit-pasarile-si-turistii/. ://adevarul.ro/locale/calarasi/ciclism-intr-un-colt-rai-delta-233-hectare-ciocanesti-dunare-noua-destinatie-pasionatii-calatorii-1_5bbb55aadf52022f754c1d6a/index.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Ediția a XII-a a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire se va desfă...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
S&P a reconfirmat ratingul suveran al României. Boloș: Autostrăzi, școli, spitale, rețele de apă și canalizare…

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Ambasadorul Israelului în România: Iran trebuie să plătească pentru ce a făcut!

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Este vremea bujorilor în Rezervația naturală Hagieni

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SATU MARE
 
Primăria Satu Mare anunță începerea acțiunilor de dezinsecție

» 12 Aprilie 2024 | Comentarii 0