Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 11 Iulie 2019

       Deși se vorbește din ce în ce mai des despre plajele sălbatice sau `virgine` de pe litoralul Mării Negre, nu sunt mulți cei care se încumetă să-și petreacă vacanța într-un astfel de loc. În primul rând, din cauza faptului că unele dintre aceste plaje din nordul Mării Negre sunt destul de greu accesibile, iar în al doilea rând, majoritatea românilor caută mai multe facilități în locul în care vor să capete un bronz auriu și să se răcorească în mare.

 

       Plaja Vadu - un loc perfect pentru spiritele boeme, pentru părinți cu copii și pentru cei care caută liniște și libertate. În apropiere nu sunt restaurante, prin urmare, cei care vor să petreacă câteva zile aici trebuie să-și pregătească lăzile frigorifice. 

       Plaja Corbu - este o plajă ce aparține de rezervația biosferei Delta Dunării, iar pentru a intra aici este necesară achitarea unei taxe. Este o zonă și mai retrasă și sălbatică decât Vadu, neatinsă de mâna omului. Scoicile și cochiliile de melci oferă un aspect de vis nispului fin și auriu. Liniștea este perturbată doar de valurile mării și de pescăruși. În apropiere se mai poate vizita Cetatea Histria, cea mai veche așezare elenă din România.

       Plaja Sfântu Gheorghe - se ajunge de la Tulcea cu nava clasică sau catamaranul. Chiar și drumul până la destinație este uimitor, stufărișul, formațiunile deluroase și satele dobrogene se completează perfect. La 3 kilometri de sat se află plaja, o întindere cu cel mai fin nisip, iar la aproximativ 30 de minute de mers pe ea se ajunge la gura de vărsare a brațului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră, un peisaj de neratat.

       Plaja Tuzla - se află la mijlocul distanței dintre Constanța și Mangalia. Este o zonă pentru cei care vor să scape de aglomerația celor mai renumite plaje dar fără să plece prea departe. În sudul Tuzlei se află cel mai vechi far de pe litoralul Mării Negre ce veghează încă din 1900. Barăcile ridicate de pescari pe plajă te ademenesc cu pește proaspăt fript, borș, tocăniță și salate.

       Plaja Gura Portiței - se află la 50 de kilometri de Tulcea, între Lacul Golovita și Marea Neagră și în drum spre ea se trece prin cel mai mare sat pescăresc din România - Jurilovca. Pe plajă, parcă pătrunzi în altă lume, umbrelele de stuf, nisipul auriu, valurile de smarald și pescărușii oferă un tablou din care n-ai mai vrea să pleci. 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://life.hotnews.ro/stiri-natural-21218075-foto-destinatii-vacanta-gura-portitei-statiunea-unde-marea-imbina-delta-dunarii.htm://blog.infoghidromania.com/statiunea-gura-portitei-delta-dunarii-litoral-marea-neagra/://extravita.ro/plaja-tuzla-22/://www.informatii-romania.ro/listing/plaja-sfantu-gheorghe/://blog.hotelguru.ro/cetatea-histria-un-obiectiv-must-see-pe-litoral/://blog.hotelguru.ro/plaja-corbu-un-adevarat-colt-de-rai/://ihaveamap.com/index.php/2017/06/30/cu-cortul-pe-plaja-vadu-doua-zile-cat-doua-saptamani-de-vacanta/olympus-digital-camera-205/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
Domeniul Regal Săvârșin a anunțat deschiderea oficială din acest ...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
„Izvor de Bunătăți” în Parcul Izvor, începând de mâine și până pe 1 Mai

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0