Monumentul Eroilor CavaleriÈ™ti din Primul Război Mondial - aflat pe dealul CoÈ™na din Pasul Oituz, este un monument istoric din grupa A. Se regăseÈ™te chiar pe fostul front de luptă al diviziei, are forma unui obelisc din piatră cu o înălÈ›ime de 5 metri, la baza căruia sunt 3 lucrări în bronz: un cavalerist în poziÈ›ie de atac, un cal È™i scutul heraldic cu stema României.
Biserica romano-catolică „Preasfânta Treime” - se află în satul Oituz È™i este un obiectiv ce nu poate fi ratat. A fost construită în memoria eroilor catolici din Moldova, decedaÈ›i în timpul războiului din 1916-1918.
ColecÈ›ia de etnografie „Gheorghe Grigore Caităr” - tot în satul Oituz. A fost înfiinÈ›ată pentru a onora memoria profesorului de istorie Gh. Gr. Caităr (1916-2000), cu ocazia împlinirii a 100 de ani de activitate corală la Oituz. ColecÈ›ia de textile pentru împodobirea locuinÈ›ei este cea mai impresionantă, dar sunt expuse È™i piese de port popular, broderii, unelte, monede, medalii, fotografii È™i documente.
Izvoarele minerale de la confluenÈ›a pârâului Brezaia cu râul Oituz - aparÈ›in de satul Poiana-Sărată È™i sunt 15 la număr. În 1917, nemÈ›ii au amenajat aici băi cu instalaÈ›ii pentru inhalaÈ›ii, băi calde È™i reci. Tot pe cursul pârâului Brezaia, la 4 km de ruinele băilor, se află un izvor cu apă minerală È™i gust sulfuros.
CiteÈ™te È™i: Trei muzee din România au primit distincÈ›ia `trei stele Michelin`!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.enciclopedia.biz/2019/02/izvorul.htmlhttp://ghidulmuzeelor.cimec.ro/id.asp?k=1740&-Colectia-de-etnografie-Gh.-Gr.-Caitar-OITUZ-Bacauhttps://www.travellerinromania.com/itinerary/biserica-romano-catolica-preasfanta-treime-oituz/https://www.travellerinromania.com/itinerary/monumentul-eroilor-cavaleristi-din-primul-razboi-mondial-oituz/ https://www.automarket.ro/stiri/electricromania-2020-ziua-2-prin-pasul-oituz-catre-moldova-in-ritm-100159.html