Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 26 August 2018

      Mai ales în ultimii ani, Clujul a devenit un magnet pentru turiști, în special de când aici se organizează festivaluri care atrag sute de mii de vizitatori, evenimente culturale și sportive. Dacă ajungeți în municipiul Cluj, merită să vizitați câteva obiective importante ale orașului: Piața Unirii, Parcul Cetatuia, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Istorie al Transilvaniei, Muzeul de Istorie al Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul Zoologic, Vivariu, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, Teatrul Național Cluj-Napoca și Opera Națională Română Cluj-Napoca, Bastionul Croitorilor și Observatorul Astronomic, Centrul de Cultură Urbană „Turnul Croitorilor”, Sala Polivalentă, Stadionul Cluj Arena, etc.

      Oportunitățile de a descoperi județul Cluj sunt nelimitate, iar un mod simplu de a face asta este în funcție de tematică sau obiective. Turiștii care vor să meargă pe Drumul Sării vor descoperi: Salina Turda, Băile Sărate Turda, Băile Cojocna, Sic, Salina Ocna Dej, Parcul Balenear Toroc din Dej.

      Salina Turda este unul dintre principalele obiective turistice ale Transilvaniei, reprezentând un adevărat muzeu al mineritului în sare și, de asemenea, o bază de agrement și tratament. În mină au fost amenajate: un lift panoramic, o pistă de minigolf, două piste de minibowling, un teren de sport. În mina Tereza a fost amenajat un lac subteran pe care turiștii se pot plimba cu barca, la 112 metri în adâncul muntelui de sare. Mina Ghizlea a fost amenajată pentru a deservi exclusiv activități de tratament balnear.

      Lacurile sărate Turda sunt situate pe un masiv de sare, iar cele mai importante sunt: Lacul Roman și Lacul Durgau, cu ajutorul cărora, în jurul anilor 1840 au fost înființate Băile Sărate Turda.

      Băile Cojocna care au importante proprietăți terapeutice. Se găsesc în comuna cu același nume, la 25 de kilometri de Cluj-Napoca.

      Localitatea Sic. Dezvoltată în zona unde în perioada imperiului Roman și a Evului Mediu se exploata sarea, acest sat păstrează încă ritmul vieții tradiționale a comunității maghiare, care este majoritară aici. Principalele monumente arhitectonice ale zonei sunt cele două biserici: biserica reformat-calvină din sec. XIII ce aparține stilului gotic, și biserica ortodoxă de lemn din anul 1731.

      Salina Ocna Dej se află la 3 kilometri depărtare de municipiul Dej, fiind exploatată din antichitate și până în prezent, accesul turiștilor nu este permis.

      Parcul balnear Toroc din Dej, care are o suprafață de 40.000 de metri pătrați, a fost inaugurat în 2010 și cuprinde: un lac cu apă sărată, piscine interioare și exterioare cu apă dulce pentru copii și adulți, căzi de hidromasaj cu apă sărată încălzită, saună umedă, plaja de nisip și de iarnă, terenuri de fotbal, tenis, volei, baschet.

 

 

 

Sursa photo: //www.wall-street.ro/articol/Turism/231834/foto-locuri-de-vizitat-in-cluj-atractii-si-obiective-care-nu-trebuie-ratate.html

CLUJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Școala de lemn din Ticera este prima școală monument funcțională ...
 
Pandemia nu anulează petrecerea de Halloween de la Castelul Bran. Cum...
 
În anul 1996, cele șase țări riverane Mării Negre au decis înfii...
 
Muntele Tâmpa este reprezentativ pentru orașul Brașov, unul dintre ...
 
Construit în anul 1894, Palatul Bragadiru impresionează prin mărime...
 
O porție de artă în Piața Dorobanți.
 
Un loc ascuns de privirea turiștilor, deoarece se află în inima mun...
 
Este una dintre cele mai importante peșteri din Cheile Ordancusii.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Cum pot vota românii aflați în carantină sau izolare la alegerile din 6 decembrie

» 28 Noiembrie 2020 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Loredana Chivu, criticată dur: „Jegul care clocăie sub gheare...”

» 27 Noiembrie 2020 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Sfaturi pentru întreținerea corectă a încălțămintei în sezonul rece

» 28 Noiembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Legenda morilor de apă de la Rudăria
CARAS-SEVERIN
» 28 Noiembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
La Giurgiu, primăria nu are bani să cumpere nici coșuri de gunoi

» 28 Noiembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
Încep lucrările de consolidare și restaurare a clădirii de patrimoniu Casa Pleșia din Craiova

» 27 Noiembrie 2020 | Comentarii 0