Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 14 Februarie 2018    Actualizat: 14 Februarie 2018
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

Comentarii 0 Comentarii

      Zăbala e numele românesc al satului din Covasna, acolo unde este domeniul Castelului Mikes iar Zabola e numele unguresc. Din București ai varianta A3 sau DN1 până la Ploiești, apoi pe Valea Prahovei – Brașov – Hărman – Ozun – Covasna – Zăbala (230 de km pe DN1 până la Ploiești și 250 de km pe A3 – mai mult, dar mai rapid – varianta pe care mergem noi mereu spre Ploiești).

       Ca să eviți aglomerația de pe Valea Prahovei, dar și pentru peisaje spectaculoase poți să mergi pe varianta A3 – Ploiești – Urlați – Nehoiu – Barajul Siriu – Zagon – Covansa – Zăbala. Totuși, ia în calcul că deși numărul de kilometri este același, poți face mai mult

     Castelul din Zabala este unul dintre puţinele domenii istorice în care mai traiesc chiar urmaşii familiei care l-au clădit.

      Casa de oaspeti a familiei de nobili maghiari Mikes, pe vremuri motorul care genera curent electric pentru castel si satele din imprejurimi, a fost transformata intr-un mic hotel cu sase camere.

     Contesa Katalina, mama tinerilor urmaşi ai familiei Mikes, a făcut parte din ultima generație de nobili care au trăit aici. Bunicul său deținea, pe lângă castel, terenuri, păduri și o întreprindere forestieră. La venirea comuniștilor însă, toate proprietățile le-au fost confiscate, iar întreaga familie gonită.

     Gregor Roy Chowdhury de Ulpur şi fratele său, Alexander, cei doi fii ai contesei moștenitoare, s-au dedicat restaurării acestui domeniu. Un loc pe care îl cunoșteau din fotografiile de familie şi în care nu au crezut că vor trăi vreodată.

     The Machine House – este casa cu cele mai multe camere pentru oaspeți de pe întreg domeniul Castelului Mikes – 6, mai exact - adică Red Room, Orange Room, Yellow Room, Garden Room, Beam Room, Hunter’s Room.

     The Old Saddlehouse, de exemplu, un apartament cu 4 dormitoare și un living generos, aflate într-o clădire separată, la intrarea pe domeniu, se numește așa căci bunicii moștenitorilor de la Zăbala aveau o herghelie cu sute de cai, pe care îi creșteau pentru armată. În căsuța asta se fabricau șeile pentru cai și hainele pentru călărie ale membrilor familiei.

     Ceva mai încolo este The Garden House – fosta reședință a grădinarului, care acum este o căsuță dichisită, numai bună pentru a găzdui 4 persoane.

     Tot domeniul e foarte bine îngrijit, fără să fie afectată însă sălbăticia locului; deși dincolo de poartă e satul, aici te simți ca în inima pădurii, aerul e tare și când bate vântul vuiește pădurea.

sursa foto: https://www.pinterest.com/pin/466263367645854751/,http://www.dreamdestinations.ro/castelul-mikes-zabala-romania-9490/,https://www.holidayclub.ro/dest/castelul-mikes-zabola-machine-house-covasna/,http://designist.ro/calatorii-de-designist/casa-de-vacanta-in-zabala-concurs-castiga-albumul-igloobest-conace-pensiuni-romania/,http://www.castelintransilvania.ro/castelul-mikes-zabala-.html,http://www.castelintransilvania.ro/castelul-mikes-zabala-.html,https://covasnamedia.ro/turism/ziua-portilor-deschise-la-castelul-mikes-din-zabala

 


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Astăzi se deschide Transalpina Ski Resort. Program de funcționare ș...
 
În această perioadă, cascadele din România reprezintă o atracție...
 
Presa internațională de specialitate a scris despre pietrele misteri...
 
Mănăstirea din Argeș sculptată de mâini necunoscute în stâncă....
 
TripAdvisor a alcătuit o listă cu 15 obiective turistice ale țării...
 
Stâna de Vale este o stațiune de odihnă și tratament cu sezon perm...
 
Pe data de 14 ianuarie 2019, luni, va avea loc spectacolul „Lacul Le...
 
Repertoriul Anului Nou este cel mai variat în Bucovina. Manifestăril...
 
 
 
 
ATRACTII TURISTICE
 
Mănăstirea Vladimirești
GALATI
» 20 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
EVENIMENTE
 
World Show Day la Transalpina Ski Resort
VALCEA
» 19 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Cele mai frumoase 5 obiective turistice în Constanța - foto
CONSTANTA
» 18 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Peștera Urșilor
BIHOR
» 17 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Stațiunea balneoclimaterică Balvanyos
COVASNA
» 16 Ianuarie 2019 | Comentarii 0