Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 05 Septembrie 2019

        În localitatea Cacica, județul Suceava, există două mari obiective turistice care reprezintă un adevărat răsfăț al istoriei. În fiecare an, un număr foarte mare de turiști trec pragul comunei ce adăpostește încă mai multe familii poloneze și vizitează biserica romano-catolică construită în 1904, precum și salina de la Cacica, potrivit ziarulevenimentul.ro.

        Primele zăcăminte de sare au fost descoperite în anul 1780, ceea ce a făcut ca mulți muncitori din Imperiul Habsburgic să vină aici în jurul anului 1800, pentru a începe exploatarea acestui zăcământ. Partea salinei care atrage cei mai mulți turiști este cea dezafectată, acum obiect de pelerinaj. La salină se mai poate admira un lac artificial, săpat manual de mineri dar și `Sala de dans`, o încăpere impresionantă și foarte mare.

        Ca să intre în salină, turiștii trebuie să coboare aproape 200 de trepte și mai apoi să colinde prin tunelul săpat aici. În salina de la Cacica a existat atât o Capelă romano-catolică, precum și una ortodoxă. Prima se află la 21 de metri adâncime, la capătul scărilor, a fost construită de un preot polonez în anul 1806 și poartă numele Sf. Varvara, protectoarea minerilor. Capela ortodoxă se regăsește la 35 de metri adâncime, iar aici poate fi văzută o icoană a Sf. Daniil Sihastrul. Galeria este săpată în sare, o parte din pereți fiind sculptați după o tematică religioasă. 

        Biserica romano-catolică este un alt obiectiv turistic al zonei. A fost construită în anul 1904 de comunitatea poloneză, iar în 2000 Papa Ioan Paul al II-lea a acordat bisericii titlul de Biserica Minor, astfel fiind recunoscută importanța pelerinajelor din zonă. Biserica adăpostește numeroase icoane de mare valoare și lângă ea se poate vizita Grota Lourdes, o copie a unui astfel de lăcaș situat în Franța.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.infoturism-moldova.ro/location/cacica://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/biserica-romano-catolica-din-cacica/://hailadorna.ro/salina-cacica-minunea-din-adancul-pamantului/://www.tripadvisor.co.nz/LocationPhotoDirectLink-g815582-i79381188-Cacica_Suceava_County_Northeast_Romania.html://www.romania-actualitati.ro/turism_la_salina_cacica_in_judetul_suceava_mihaela_buculei-87184://hailadorna.ro/salina-cacica-minunea-din-adancul-pamantului/://www.youtube.com/watch?v=nyO8Q-qvNX8://proalimente.com/salina-cacica-vizita-program/

 

SUCEAVA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Bastionul Postăvarilor din Brașov adăpostește primul muzeu virtual...
 
Destinații neobișnuite, incredibil de frumoase, pe care să le vizit...
 
Arboretumul Simeria se află pe Str. Biscaria, Nr. 2, în Simeria, jud...
 
Este cea mai veche catedrală din Transilvania care continuă să func...
 
Un drum care duce adânc în inima munților Apuseni, până în Țara...
 
Un colț de natură ce descoperă panorame de o frumusețe încântăt...
 
Muzeul Sportului din București se află în apropierea Arcului de Tri...
 
Anul acesta, Tușnad Gastro Blues Fest se va desfășura în perioada ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Adrian Severin: Justiția din România, o putreziciune

» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Dan Negru, mesaj emoționant la 44 de ani de la cutremurul din `77

» 04 Martie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Alimente bune pentru a menține sănătatea ochilor

» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Complexul geologic Racoșul de Jos, aspirant la titlul de geoparc UNESCO
BRASOV
» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CARAS SEVERIN
 
Lucrări în plină desfășurare în comuna Constantin Daicoviciu

» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRASOV
 
Orașul Rupea pune la dispoziția CJ Brașov două terenuri pentru amenajarea unei stații de transfer deșeuri și a unui centru de aport voluntar

» 04 Martie 2021 | Comentarii 0