Cel mai vechi monument istoric din municipiul Galați, Biserica fortificată Precista, a fost ridicat în perioada 1643-1647, la ordinul domnitorului Vasile Lupu, pentru a servi ca lăcaș de cult, dar și ca cetate de apărare împotriva dușmanilor.
De-a lungul timpului, lăcașul de cult a trecut prin multe distrugeri, a fost ars, invadat de turci, jefuit, parțial dărâmat, dar a fost restaurat după Al Doilea Război Mondial. Astăzi, Biserica Precista reprezintă unul dintre principalele obiective turistice din Galați, datorită aspectului, dar și a legendelor care se leagă de existența sa.
Una dintre legende spune că orașul Galați se lega de malul tulcean al Dunării printr-un tunel săpat cu peste 300 de ani în urmă, pe sub albia fluviului, prin care se putea intra din altarul Bisericii Precista, aflată pe Faleză, potrivit „Adevărul”. Din motive necunoscute însă, tunelul a fost astupat cu pământ, în urmă cu un secol, la ambele capete.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/biserica-precista-galati-67992.html ://zigzagprinromania.com/blog/biserica-fortificata-sfanta-precista-galati/://identitatea.ro/obiective-turistice-din-galati/biserica-fortificata-sfanta-precista-din-orasul-galati-dan-calin/