În judeÈ›ul Arad există peste 40 de bisericuÈ›e de lemn ce formează un valoros patrimoniu cultural È™i religios al acestei zone. În astfel de lăcaÈ™uri de cult, multe declarate monumente istorice, pictura veche de secole se păstrează în condiÈ›ii incredibile. Bisericile din această zonă sunt recunoscute È™i pentru faptul că stau mărturie pentru tradiÈ›ii vechi, lucru ce atrage turiÈ™tii români, dar È™i pe cei de peste hotare.
O astfel de biserică monument istoric de arhitectură populară este Biserica de lemn din CorbeÈ™ti, poartă hramul „NaÈ™terea Maicii Domnului” È™i datează din anul 1800. A fost adusă în satul CorbeÈ™ti în jurul anului 1835, deoarece locuitorii erau nevoiÈ›i să meargă în comuna PetriÈ™, aici neexistând preot ori lăcaÈ™ de cult.
Se evidenÈ›iază datorită faptului că a fost lucrată cu toporul, iar pentru realizarea ei s-au folosit bârne de gorun; este netencuită È™i păstrează formele arhaice. De remarcat este È™i pictura făcută, în mare parte, de meÈ™terul Nicolae Zugravul din LupÈ™a Mare, pe la începutul secolului al XIX-lea. Biserica necesită reparaÈ›ii, dar încă se poate vizita.
Citește și: Furnalul de la Govăjdia, cel care a turnat fontă pentru turnul Eiffel!
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.cniptarad.ro/ro/harta-locatie/206-biserica-de-lemn-din-corbesti://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_de_lemn_din_Corbești,_Arad://commons.wikimedia.org/wiki/File:RO_AR_Biserica_de_lemn_din_Corbesti_(5).JPG