Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 08 Decembrie 2014
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

       Al X -lea sezon, editie aniversara,  al Hotelului de Gheaţă va fi inaugurat  în data de 25 decembrie. Vă invităm să vedeţi cum se ridică noul hotel de gheaţă de la Bâlea Lac. O vizită la Bâlea Lac este o plăcere oricând, însă iarna vârfurile acoperite cu zăpadă din jurul hotelului par şi mai spectaculoase decât de obicei. Tema noului sezon este “Zodiacul”, temă care va sta la baza fiecărui eveniment organizat, dar şi la designul interior al camerelor. Rezervaţi-vă la timp un loc pentru aventura de iarnă – Vă aşteptăm cu drag!

       La început, pentru mulţi a fost o idee nebunească, fiind privită cu mult scepticism şi neîncredere, dar cineva a fost suficient de ambiţios să folosească natura în avantajul său, să o transforme fără să o distrugă, şi să creeze unicul Hotel de Gheaţă din Europa de Est.

       Astfel, din anul 2005, în fiecare iarnă, Hotelul de Gheaţă se reconstruieşte în Munţii Făgăraş din materiale oferite de natură. Blocurile imense de gheaţă, tăiate şi scoase direct din Lacul Bâlea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zăpada, care este adunată de pe întreg versantul montan, este folosită pentru fixarea cărămizilor de gheaţă şi finisarea zidurilor.

       În fiecare an, Hotelul de Gheaţă are o structură diferită şi spune o poveste nouă. Această poveste este transpusă atât în decorul şi în arhitectura camerelor, a restaurantului de gheaţă şi a barului de gheaţă, cât şi în evenimentele organizate cu diferite ocazii.

       Pentru mai multă intimitate, punem la dispoziţia turiştilor şi un complex de igloo-uri, construite în imediata apropiere a hotelului. Lângă hotel, superba Biserică de gheaţă este deschisă, începând cu luna ianuarie, tuturor celor care doresc un moment de linişte şi de reculegere sau o cununie religioasă neconvenţională.

      Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă prin activităţile din Winter Park, unde pot practica schi, săniuş, patinaj şi plimbări cu snowmobilul. Pentru incurajarea acestor activităţi se organizează concursuri cu premii.

      În acest sezon, în hotel sunt amenajate 12 camere duble, cu pat matrimonial, iar lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, sunt trei igloo-uri, fiecare cu pat dublu. Paturile sunt construite din blocuri mari de gheaţă. Decorul celor 12 camere este în întregime din gheaţă şi diferă în fiecare cameră.

       Pentru confortul oaspeţilor noştri, pe fiecare pat se află o saltea moale acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale. Înainte de culcare, oaspetii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între -2 şi +2 grade C.

      O noapte într-o cameră dublă  este 440 lei, iar o noapte într-o cameră de tip igloo costă 660 lei. Copiii între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar pentru copiii sub 6 ani este gratuit.

sursa foto:http://www.bizbrasov.ro/wp-content/uploads/2012/12/hotel_gheata_libertatea_660_6b8e8b410c.jpg,http://kissfm.ro/blogs/craiova/files/2011/01/big_ih8.jpg,http://www.expresspress.ro/wp-content/uploads/2012/12/Hotelul-de-Ghea%C5%A3%C4%83-de-la-B%C3%A2lea-Lac-.jpg,http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2011-02-21-8321714-56-hotelul-gheata.jpg,http://www.brasovultau.ro/images/stiri/hotelul-de-gheata-de-la-balea-lac-deschis-cu-doua-zile-mai-devreme-0.jpg,http://3.bp.blogspot.com/_UpUR9FsC8Qo/TPuyb9yitxI/AAAAAAAABFY/3dZlQLKwR1A/s1600/1-Hotel%2Bde%2Bgheata%2B2009.bmp


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
Domeniul Regal Săvârșin a anunțat deschiderea oficială din acest ...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0