Oktoberfest a ajuns la ediția cu numărul 10 și este mai festivă ca oricând. Evenimentul a început pe data de 6 septembrie și va dura până pe data de 16; se desfășoară la fostul stadion municipal din cartierul Bartolomeu.
Concursurile pregătite pentru participanți oferă 10.000 de premii; de asemenea, vor exista și foarte multe surprize. Se poate degusta o bere nouă, special creată pentru această ediție Oktoberfest, un Marlzbier, dar și preparate culinare inspirate din bucătăria germană. De la ora 11:00, până seara târziu, zece formații germane vor asigura atmosfera de petrecere.
Pentru cei mici este amenajat un parc de distracții, există și o zonă cu suveniruri, iar toate acestea se află în două corturi uriașe, care, împreună cu terasele din zonă găzduiesc mai bine de 11.000 de persoane. Anul trecut au participat în total 350.000 de persoane, anul acesta se așteaptă ca numărul celor interesați să depășească 500.000. Oktoberfest Brașov are si altă onoare și anume aceea de a fi membru fondator al Asociației Organizatorilor de Oktoberfest, care va avea sediul la Viena și acolo va fi promovat Brașovul la nivel turistic.
Cei care doresc să meagră la Oktoberfest, sunt așteptați cu cârnăciori bavarezi, cartofi săsești, varză bavareză și salate săsești, printre alte delicii. Berea germană este la discreție, cu zeci de sortimente, dar sunt de asemenea și multe sortimente locale.
Cele două corturi au tematici diferite: cortul ``Kronstadt`` care abordează istoria Brașovului, cu un decor semnificativ, are ca preparat principal ``rața pe varză bavareză roșie`` pregătit de chef Liviu Preda. Al doilea cort se numește ``Weisen`` și este inspirat de cortul Oktoberfest din Munchen. Este pregătită mâncare germană, dar și preparate românești, săsești sau ungurești. Cât despre bere, organizatorii au adus un draft special care umple șase halbe de un litru în doar șase secunde.
Sursa foto: ://www.europafm.ro/urina-colectata-pentru-a-produce-un-nou-tip-de-bere/