Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 07 Noiembrie 2019

1. Șirnea

Este un sat din Brașov care se regăsește la poalele Munților Piatra Craiului, la o altitudine de circa 1.400 metri. Șirnea a fost declarat în 1960 primul sat turistic din România, aici au loc evenimente deosebite precum Focul lui Sumedru și se pot vizita o mulțime de lăcașuri de cult. În zonă se află și Parcul Național Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneștilor, Cheile Moeciului, Peștera și Cheile Dâmbovicioara, Peștera cu Lilieci, Barajul Pecingeanu, Lacul Vidraru, etc.

2. Pleșa

        Este un sat aproape de Gura Humorului locuit exclusiv de polonezi. Limba română se aude numai de sărbători și atunci când în zonă vin musafiri. Gazdele sunt primitoare și promit o ședere deosebită.

3. Ciocănești

        Se află pe Valea Bistriței, pe drumul ce face legătura dintre Moldova și Maramureș, în apropiere de Vatra Dornei. Este un sat muzeu și printre puținele care a reușit să-și păstreze armonia arhitecturală în zilele noastre. Aici se pot admira case încondeiate și Casa Muzeu Leonida Țăran, prima locuință din sat care a fost pictată cu motive tradiționale.

4. Viscri

        O localitate cu 1.000 de oameni făcută cunoscută după ce prințul Charles și-a cumpărat acolo o casă. Viscri se mândrește, pe lângă peisajele magnifice, cu una dintre cele mai vechi și spectaculoase biserici fortificate săsești ce face parte din patrimoniul UNESCO. Sătenii sunt foarte generoși și tratează oaspeții cu dulceață, supă de găină cu tăiței, pâine pe vatră, și multe altele.

5. Botiza

        Un ținut de poveste pe Valea Izei, în inima Maramureșului. Satul Botiza a fost atestat documentar în 1373, aici se pot vizita mănăstirea Botiza și izvolul Borcut cu ape minerale. 

6. Rimetea

        Unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania. Din cauza faptul că este înconjurat de versanți abrupți dă impresia că aici soarele răsare de două ori. Rimetea este o zonă care va fi pe placul celor care iubesc escaladările și sporturile aeronautice. La 5 kilometri depărtare se poate vizita Cetatea Colțești, ridicată în secolul al XIII-lea pe o stâncă pentru a servi drept refugiu pentru săteni. 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.omofon.com/7-dintre-cele-mai-frumoase-sate-din-romania-pe-care-trebuie-sa-le-vizitezi ://ideipentruvacanta.ro/satul-rimetea/://www.sapantamaramures.ro/botiza/://www.nationalfm.ro/detalii-articol-6-sate-fermecatoare-din-romania-unde-te-poti-bucura-de-viata-rurala://ziaruloglinda.ro/2017/03/10/satul-viscri-o-destinatie-turistica-de-vis/://ideipentruvacanta.ro/comuna-ciocanesti-cum-au-ajuns-niste-sate-din-bucovina-ghidul-lonely-planet/://www.gandul.info/magazin/6-locuri-din-romania-care-fac-o-reala-concurenta-satelor-de-vis-din-elvetia-si-franta-16908138://www.trekearth.com/gallery/Europe/Romania/East/Brasov/Sirnea/photo487314.htm


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Ediția a XII-a a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire se va desfă...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Neasigurarea locuințelor: Primăriile vor trimite două notificări înainte de a aplica sancțiuni

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Casa memorială „Amza Pellea”, recent inaugurată, se poate vizita gratuit până în iulie

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0