Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 28 Februarie 2020

        Muzeele etnografice în aer liber reprezintă cel mai bine viața autentică de odinioară, cu obiceiurile și tradițiile ei. Lumea satului românesc din trecut era combinația perfectă dintre artă și strădanie, iar vizitarea muzeelor în aer liber permite turiștilor și celor pasionați de cultura românească să facă o călătorie în timp și să o descopere cât mai aproape de adevăr. Iată cinci muzee în aer liber ce ar trebui vizitate măcar odată în viață, potrivit blog.hotel-guru.ro.

 

1. Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti - București

        Pe malul Lacului Herăstrău există o Românie în miniatură, adică se pot admira mai multe tipuri de sate din regiunile istorice ale țării noastre. Cele 300 de gospodării cu case și anexe, curți, ateliere, mori de vânt și de apă, grajduri și biserici din Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia, Banat și Dobrogea așteaptă să dezvăluie secretele țăranilor autentici. Muzeul Național Dimitrie Gusti a fost inaugurat în prezența regelui Carol al II-lea în anul 1936 și reprezintă una dintre cele mai mari atracții turistice din capitală.

  

2. Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA - Sibiu

         Lăudat în numeroase publicații naționale și internaționale, Muzeul ASTRA este cel mai frumos muzeu etnografic în aer liber din România. Se întinde pe o suprafață de 96 de hectare, fiind astfel cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. În cele peste 300 de clădiri tradiționale se pot admira mai bine de 15.000 de obiecte ce au aparținut strămoșilor noștri. 

  

3. Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc

        Este recunoscut pentru colecția etnografică deosebit de importantă și de mare ce se bazează pe conservarea și prezentarea obiectelor din lemn din zona Obcinilor Bucovinei. Secțiunea în aer liber este realizată după modelul satelor moldovenești, cu care, porți, ulițe și alte elemente specifice unei gospodării din Moldova. 

  

4. Muzeul Satului Bănățean - Timiș

        Reprezintă civilizația populară tradițională a românilor și minorităților ce conviețiuesc în Banat. Muzeul deține peste 13.000 de obiecte de patrimoniu, printre care țesături (costume populare, covoare, ștergare, etc.) ceramică, icoane și piese lucrate în lemn, obiecte de uz casnic din diverse materiale, unelte și recipiente folosite de bănățenii din trecut în ocupațiilor lor.

5. Muzeul Satului Maramureșean, Sighetu Marmației - Maramureș

        O plimbare în acest muzeu în aer liber, pe ulițele satelor maramureșene tradiționale, indiferent de anotimp, este ca o călătorie în trecut. Este realizat în așa fel încât reprezintă perfect un adevărat sat maramureșean; cu uliție, poteci, `parlazuri` ce constituie partea intimă a așezării. Aici se poate admira și o biserică din timpurile de demult, dar și numeroase gospodării complexe. 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.tripadvisor.com/LocationPhotoDirectLink-g295393-d7393400-i139203838-My_Sibiu_Guide-Sibiu_Sibiu_County_Central_Romania_Transylvania.html://muzeulmaramuresului.ro/etnografie/#.XljP_S2B0RU://www.sursadevest.ro/social/1-decembrie,-la-muzeul-satului-bănăţean-din-timişoara-ce-eveniment-dedicat-zilei-naţionale-va-avea-loc-aici.html://www.infoturism-moldova.ro/location/arta-lemnului://www.oradesibiu.ro/2019/12/24/video-master-plan-pentru-urmatorii-20-de-ani-la-muzeul-astra/://radioromaniacultural.ro/documentar-muzeul-satului-dimitrie-gusti-paradisul-autentic-romanesc-cea-mai-vizitata-atractie-turistica-din-bucuresti/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
Domeniul Regal Săvârșin a anunțat deschiderea oficială din acest ...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0