Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 28 Februarie 2020

        Muzeele etnografice în aer liber reprezintă cel mai bine viața autentică de odinioară, cu obiceiurile și tradițiile ei. Lumea satului românesc din trecut era combinația perfectă dintre artă și strădanie, iar vizitarea muzeelor în aer liber permite turiștilor și celor pasionați de cultura românească să facă o călătorie în timp și să o descopere cât mai aproape de adevăr. Iată cinci muzee în aer liber ce ar trebui vizitate măcar odată în viață, potrivit blog.hotel-guru.ro.

 

1. Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti - București

        Pe malul Lacului Herăstrău există o Românie în miniatură, adică se pot admira mai multe tipuri de sate din regiunile istorice ale țării noastre. Cele 300 de gospodării cu case și anexe, curți, ateliere, mori de vânt și de apă, grajduri și biserici din Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia, Banat și Dobrogea așteaptă să dezvăluie secretele țăranilor autentici. Muzeul Național Dimitrie Gusti a fost inaugurat în prezența regelui Carol al II-lea în anul 1936 și reprezintă una dintre cele mai mari atracții turistice din capitală.

  

2. Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA - Sibiu

         Lăudat în numeroase publicații naționale și internaționale, Muzeul ASTRA este cel mai frumos muzeu etnografic în aer liber din România. Se întinde pe o suprafață de 96 de hectare, fiind astfel cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. În cele peste 300 de clădiri tradiționale se pot admira mai bine de 15.000 de obiecte ce au aparținut strămoșilor noștri. 

  

3. Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc

        Este recunoscut pentru colecția etnografică deosebit de importantă și de mare ce se bazează pe conservarea și prezentarea obiectelor din lemn din zona Obcinilor Bucovinei. Secțiunea în aer liber este realizată după modelul satelor moldovenești, cu care, porți, ulițe și alte elemente specifice unei gospodării din Moldova. 

  

4. Muzeul Satului Bănățean - Timiș

        Reprezintă civilizația populară tradițională a românilor și minorităților ce conviețiuesc în Banat. Muzeul deține peste 13.000 de obiecte de patrimoniu, printre care țesături (costume populare, covoare, ștergare, etc.) ceramică, icoane și piese lucrate în lemn, obiecte de uz casnic din diverse materiale, unelte și recipiente folosite de bănățenii din trecut în ocupațiilor lor.

5. Muzeul Satului Maramureșean, Sighetu Marmației - Maramureș

        O plimbare în acest muzeu în aer liber, pe ulițele satelor maramureșene tradiționale, indiferent de anotimp, este ca o călătorie în trecut. Este realizat în așa fel încât reprezintă perfect un adevărat sat maramureșean; cu uliție, poteci, `parlazuri` ce constituie partea intimă a așezării. Aici se poate admira și o biserică din timpurile de demult, dar și numeroase gospodării complexe. 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.tripadvisor.com/LocationPhotoDirectLink-g295393-d7393400-i139203838-My_Sibiu_Guide-Sibiu_Sibiu_County_Central_Romania_Transylvania.html://muzeulmaramuresului.ro/etnografie/#.XljP_S2B0RU://www.sursadevest.ro/social/1-decembrie,-la-muzeul-satului-bănăţean-din-timişoara-ce-eveniment-dedicat-zilei-naţionale-va-avea-loc-aici.html://www.infoturism-moldova.ro/location/arta-lemnului://www.oradesibiu.ro/2019/12/24/video-master-plan-pentru-urmatorii-20-de-ani-la-muzeul-astra/://radioromaniacultural.ro/documentar-muzeul-satului-dimitrie-gusti-paradisul-autentic-romanesc-cea-mai-vizitata-atractie-turistica-din-bucuresti/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Biserica mănăstirii Cotroceni se află printre monumentele bucureșt...
 
Există locuri în România în care timpul parcă a stat pe loc și p...
 
Una dintre cele mai importante atracții turistice din Costinești o r...
 
Se află în Munții Apuseni, este o peșteră misterioasă și provoc...
 
În Ploiești există un muzeu unic în România, care a fost deschis ...
 
O călătorie pentru un weekend este cea mai bună metodă prin care t...
 
Despre cal se spune că este un animal nobil, iar la Cislau, în jude...
 
Pietrele lui Solomon din Brașov reprezintă o zonă de interes turist...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Raed Arafat, despre prelungirea stării de urgență: Sunt șanse foarte mari!

» 05 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Se suspendă zborurile din și către alte 8 țări, din zona roșie. Care sunt acestea

» 04 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Ce alimente bogate în calciu să-i dai copilului dacă refuză laptele

» 05 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Ce muzee să vizitezi... de acasă?

» 05 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primarul Timișoarei promite că se va dezinfecta fiecare stradă din municipiu

» 05 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Adrian Dobre: Un nou post de Poliție Locală a fost înființat în cartierul Mitică Apostol

» 04 Aprilie 2020 | Comentarii 0