Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
EVENIMENTE
Adaugat: 01 Iunie 2019

       Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), a emis în 1954 o recomandare potrivit căreia toate țările trebuie să aibă o așa-numită „Ziua Copilului”. Ziua Internațională a Copilului, după cum mai este denumită, se serbează în zile diferite, în toată lumea. Prima dată, Ziua Copilului a fost menționată la Geneva, în august 1925, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, atunci când a fost adoptată Declarația pentru Protecția Copilului, de 54 de reprezentanți din diferite țări.

 

       În România, Ziua Copilului este marcată prin diverse evenimente, festivaluri și activități menite să reunească familia. Spre exemplu, în București, în parcul Alexandru Ioan Cuza are loc 1uniFEST, un festival cu intrare liberă organizat de Itsy Bitsy; vor exista jocuri, concursuri, distracție și multe surprize, până la ora 20:00.

 

       În perioada 1 - 7 iunie are loc Săptămâna Copiilor la Trapped Room Escape, un eveniment ce se va desfășura la Candyland - `Escape Room Creat 100% pentru Copii`. Tariful de intrare în orice cameră de escape room are un preț unic de 40 lei/ persoană.

 

       Până pe 2 iunie, la Romexpo, are loc Salonul Internațional de Carte Bookfest unde va fi prezentă și literatura pentru copii, informează a1.ro. Aerodromul Clinceni marchează în acest an Ziua Copilului prin evenimentul Clinceni Airshow. Demonstrația aeriană se va desfășura între orele 11:00 și 17:00, iar intrarea va fi liberă. Copiii, însoțiți de părinți, se vor putea plimba cu balonul cu aer cald sau vor putea face zboruri în tandem cu parașuta, potrivit playtech.ro.

 

       În Alba, peste 1.000 de copii din așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba vor dansa de 1 Iunie „Hora Străjerilor Unirii”, în cadrul evenimentului „Ziua Copilului în culori” - „1 Iunie Alba Iulia - Capitala Copiilor, Capitala Străjerilor Unirii”, potrivit antena3.ro.

 

       În Bihor, primăria Oradea organizează în perioada 1-3 iunie Festivalul Copiilor - Kids Fest Oradea. Cei mici se vor distra pe cinste alegând dintre cele 30 de activități pregătite pentru ei și familiile lor. Vor exista: zona jucăriilor, zona altelierelor de creație, scena pentru spectacole de teatru, muzică și dans, zona de food și relaxare. Un număr special de magie va fi pus în scenă de iluzionistul Lorenzo, iar actorul Marian Râlea va anima atmosfera cu spectacolul „Judecata Poveștilor”, potrivit cancan.ro.

 

       În Prahova, mai exact în Ploiești, Ziua Copilului este celebrată pentru 3 zile. Primăria Ploiești organizează, în perioada 1-3 iunie, Festivalul de artă stradală pentru copii și tineri numit „Magie, Feerie și Povești”. De la ora 10:00 începe ediția a XXII-a a paradei „Copilăria Inundă Bătrânul Bulevard” care se va desfășura de pe Bulevardul Independenței până la Palatul Culturii. În parcul de la Sala Sporturilor va avea loc Festivalul Bucuriei în Mișcare.

 

La mulți ani tuturor copiilor!

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.romaniatv.net/ziua-copilului-mesaje-frumoase-de-1-iunie-2019-google-sarbatoreste-ziua-celor-mici_476361.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0