Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 06 Iunie 2023

        Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede acordarea de vouchere de vacanță, în valoare de 1.450 lei, angajaților din mediul privat. Măsura, care trebuie însă adoptată și de Camera Deputaților, se va aplica din 2024 până în 2026.

        Banii vor fi alocați de la bugetul de stat, din impozitul pe venit plătit de fiecare angajat, după cum se arată în proiectul de lege.

         „În România, costul fiscal per angajat, de 40,85%, este cel mai ridicat din Uniunea Europeană, unde se înregistrează o medie de 26% - 27%. În țara noastră, 25% reprezintă doar contribuția la CAS, la care se adaugă 10% din impozitul pe venituri din salarii și alte taxe. Fiscalitatea ridicată atrage după sine și un grad de colectare redus. De exemplu, la CAS statul român încasează doar 80-85% din totalul sumelor pe care ar trebui să le încaseze. În aceste condiții este necesară identificarea de pârghii legislative prin care presiunea fiscală să devină cât mai redusă și care să încurajeze încheierea de contracte de muncă. De exemplu, pentru sectorul bugetar a fost instituită măsura prin care angajații din acest sector beneficiază, printre altele, și de vouchere de vacanță, în suma de 1.450 lei anual. Voucherele de vacanță reprezintă și un mijloc prin care salariații își refac puterea și capacitatea de muncă și, astfel, înregistrează o productivitate crescută a muncii.

        Considerăm că acest mecanism poate fi extins și pentru cei cca. 4,2 milioane de angajați din sectorul privat, astfel încât să poată beneficia de vouchere de vacanță suportate din bugetul de stat, în valoare de 1.450 de lei anual, din sumele cu care aceștia contribuie deja sub forma impozitului pe venit și/sau CAS” se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

 

Te-ar putea interesa: Comisia Europeană nu va prelungi măsurile de sprijin luate în domeniul energiei anul trecut, pe fondul războiului din Ucraina!

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

Sursa foto: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/proiect-de-lege-la-senat-prin-care-angajatii-din-mediul-privat-nu-doar-bugetarii-vor-primi-vouchere-de-vacanta.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0