Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 04 Septembrie 2019    Actualizat: 04 Septembrie 2019

       Silviu Mănăstire, un jurnalist de investigații, reacționează dur la un articol apărut pe blogul lui Cetin Ametcea în care un membru USR „cu ștate vechi” este revoltat de ceea ce se întâmplă în „Famiglia USR Prahova” și spune că, deși Dan Barna dă declarații pompoase pe la București că nu vor mai exista colaboratori și nepotisme în partid, filiala Prahova a USR „se umple de ei”.

 

        „Ce frumusețe de turnătorie la USR... vai, vai! Comuniști, nomenclaturiști, afaceri cu Statul, petroliști, milițieni... România reală, politica reală” a scris recent Silviu Mănăstire pe pagina de Facebook a emisiunii `Dosar de Politician`.

 

        În articolul publicat pe blogul lui Ametcea, membrul USR povestește despre nepotismele de la filiala Prahova-Ploiești USR, unde a ajuns și consilierul președintelui Dan Barna, Mihai Sandu. În vârstă de 29 de ani, Sandu are o `experiență` vastă: Administrația Prezidențială, Ministerul de Externe, în Parlament de două ori, președinte al ONG-ului cultural-științific „Spirala Cunoașterii”, coordonator de echipă de proiecte în cadrul Fondului Internațional pentru Cooperare și Partenerial al Mării Negre, consilier parlamentar al lui Dan Barna, Secretariatul General al USR part-time și vicepreședinte al filialei USR Prahova, potrivit psnews.ro.

 

        Sandu Mihai a început să `se ridice` la vârsta de 22 de ani datorită mamei sale pe nume Alexandrina Andronescu, aceasta deține o firmă de lucrări și servicii topo cadastrale care în perioada 2010-2018 a beneficiat de 125 de contracte prin atribuire directă în valoare de 482.756 euro, în comune prahovene precum Aluniș, Boldești Grădiștea, Brazi, Bucov, Ceptura, Cocorăștii Mislii, Dumbrava, Izvoarele, Rîfov, etc. La această firmă se adaugă și Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație. 

 

        Ametcea vorbește în postarea sa și despre senatorul George Marussi, nepotul fostului primar de Ploiești, Gheorghe Marussi, un „comunist cu ștate vechi, ilegalist și cu număr mic pe carnetul roșu”. George Marussi și susținătorii săi au pus în schemă un filtru de selectare a membrilor pentru ca filialele USR Prahova și Ploiești să nu fie „puse în pericol”. „Famiglia”, așa cum este denumită filiala de membrul USR care a trimis articolul către Cetin Ametcea, se mărește cu angajații din firmele din domeniul petrolier, iar astfel „baronizarea e completă și majoritatea e asigurată”, după cum scrie psnews.ro. 

 

        `Minunățiile` din USR Prahova-Ploiești nu se termină aici, exemple fiind multe: 

- Magdalena Trofin, angajată la Baker Hughes, fost director George Marussi, care datorită angajamentului față de formațiune a fost promovată ani de zile în mai multe funcții de conducere ale filialei județene sau locale.

- Cristian Apostol, președinte filiala Păulești, angajat la aceeași firmă, înscris pe listele partidului și se visa președinte al Consiliului Județean Prahova sau consilier județean.

- Cristian Luca, fost angajat Petrostar (firma socrului senatorului tov. Iliescu Constantin), Inspet și Conpet; se vrea președinte de CJ sau măcar consilier județean. 

- Cristinel Ionuț Purice, angajat la Baker Hughes, membru USR Tîrgșoru Vechi care a vrut să ajungă în Comisia de Arbitraj la USR Prahova. 

- Mihai Stanciu, angajat la Petrostar, membru în Biroul Local Ploiești.

- Cătălin Mihai, angajat în domeniul petrolier, rudă cu familia Erbașu și membru în Biroul Local al USR Ploiești, mai spune sursa citată. 

 

        „Cam așa arată USR Prahova cu „oamenii noi”, ăia care `n-au făcut politică niciodată`. O `famiglie` de excepție cu adepți cărora li s-au promis funcții de primari, consilieri, parlamentari. Cu cine mai salvăm noi România în cazul ăsta?” se arată pe blogul lui Cetin Ametcea. 

 

        Dacă astfel de `politicieni` care se promovează în funcții pe criterii familiale ajung la cârma țării, oare oamenii de rând, neafiliați partidului, vor mai avea vreo șansă la un loc de muncă în România? Președintele USR, Dan Barna, ce părere are despre aceste `încrengături` din filialele sale? Să nu fie la curent, e greu de crezut... Oare Dan Barna, care vrea să fie președintele României, închide ochii la astfel de manevre din filialele partidului pe care îl conduce? Sau poate prezidențiabilului Barna nu i se pare în neregulă să promovezi oameni în funcții de conducere pentru că fac parte din familie... `Oameni noi în politică`, dar aceste favoritisme sunt vechi de când lumea. Dan Barna, ai mințit când ai spus că nu vor exista colaboratori și nepotisme în USR?

 

        Oare la alegerile locale de anul viitor, câți USR-iști care au în spate oameni de afaceri care au `taxat` binișor statul român, `băieți deștepți` care au făcut profit din domeniul energiei sau al petrolului, milițieni, colaboratori și așa mai departe, vor fi puși candidați la primărie prin Prahova sau prin țară? Oare vor apărea candidați de tipul „oameni noi în politică” ce au în spate oameni de afaceri care au contracte cu statul și privează localitățile de dezvoltare din cauza intereselor proprii?

 

 

Sursa foto:  ://ph-online.ro/politica/item/107757-atentie-mare-coruptii-din-usr-prahova-ne-cred-prosti-cum-vrea-o-gasca-de-afaceristi-sa-acapareze-ploiestiul


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
„Izvor de Bunătăți” în Parcul Izvor, începând de mâine și până pe 1 Mai

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0