Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 01 Iulie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       După avertismentul lansat de Asociația Procurorilor, dar și de președinta UNJR, Dana Gîrbovan, către membrii Consiliului Superior al Magistraturii care au refuzat să participe la ședintele plenului deși se aflau în instituție, judecătoarea Adina Lupea de la Curtea de Apel Cluj atrage atenția magistraților și spune că alte persoane au fost condamnate pentru mult mai puțin. 

 

       Judecătoarea Adina Lupea le amintește domnilor și doamnelor care fac parte din Consiliul Superior al Magistraturii că este de datoria lor să participe la toate ședințele organizate. Mai mult, Adina Lupea aduce în discuție cazul lui Adrian Toni Neacșu, fost judecător și membru CSM, care „a fost condamnat pentru mult mai puțin”.

 

       Cei patru procurori și trei judecători care au boicotat ședințele de plen ale Consiliului Superior al Magistraturii pentru că nu erau de acord cu subiectele de pe ordinea de zi, în special cele legate de funcționarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), sunt: judecătoarea Andrea Annamaria Chis, judecătorul Mihai Balan, judecătorul Bogdan Mateescu, procurorul Nicolae-Andrei Solomon (vicepreședinte CSM), procurorul Florin Deac și procuroarea Tatiana Toader. Cumva magistrații menționați sunt vizați în dosare penale și nu vor să răspundă în fața legii de nu participă la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la SIIJ? 

 

       „Poate totuși de 1 iulie, că tot e ziua justiției, se adună domnii și doamnele din CSM. Nu de alta, dar asta este misiunea lor pe acolo. Cum spunea un fost membru CSM, unul pe care îl creditez și acum: `În zilele noastre, unii nu mergem la serviciu că nu ne place legea`. Genial!

       Nici mie nu îmi plac multe din CPP însă, cu toate astea, ieri am stat 9 ore în ședință. Că eu nu mă pot reprezenta prin „neparticipare”. Proces deliberativ, de parcă au făcut ei un complet de 7 și au mai și deliberat. 

       ``Asumarea acestei poziții, întărită de neparticiparea noastră la lucrările Plenului din data de 24 iunie, este rezultatul unui proces deliberativ responsabil, subsumat necesității respectării independenței justiției, al cărei garant este Consiliul Superior al Magistraturii, exigenta ce primează în raport cu exercitarea celorlalte atribuții ale acestuia.``

       În final, atâta zic. Adrian Toni Neacșu a fost condamnat pentru mult mai puțin. Iarăși avem memoria scurtă. Și a fost condamnat cu 3 la 5” a scris recent judecătoarea Adina Lupea pe contul personal de Facebook.

 

 

 

 

Sursa foto:  ://www.clujust.ro/judecatoarea-lupea-despre-dosarul-gazeta-umilinta-de-atunci-circul-mi-au-ramas-minte-ca-o-amprenta-ca-o-flacara/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
`Justițiarii` se atacă între ei
Tensiuni și acuzații uimitoare între șefa Consiliului Superior al ...
 
Refuzul de a o suspenda din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă „e rușinos și scandalos”
Procuroarea Maria Pițurcă, cea care a târât pe jos o fetiță de 8...
 
Șantaj în justiția din România?
Oameni trimiși în judecată, chinuiți timp de aproape patru ani și...
 
Desființarea Secției Speciale „este în neconcordanță cu miile și sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se întâmplă în justiție”
Solicitarea președintelui Iohannis către Consiliul Superior al Magis...
 
Rapoartele GRECO - subiective, conțin erori grosiere, ignoră cu bună știință lucruri evidente, o analiză părtinitoare și superficială
Judecătoarea Dana Gîrbovan desființează rapoartele GRECO despre ca...
 
Oana Zăvoranu critică dur nunta lui Brigitte cu Pastramă: „Nunta jalnică, cu iz de cămin cultural a unei individe în călduri”
Oana Zăvoranu a criticat în termeni duri nunta fostei soții a lui I...
 
Exploatarea neconformă a pădurilor de fag din România, în atenția UNESCO
Pădurile de fag înscrise în patrimoniul UNESCO, în pericol datorit...
 
Soții Pastramă, de la nuntă au mers direct la doctor
„La 07:00 am terminat petrecerea și la 08:00 am fost deja...”
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Hans Klemm: Este mare nevoie de infrastructură în România

» 21 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
„Ce treabă are un șef de stat cu un candidat pe persoană fizică?”

» 20 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Delia, criticată de fani pentru că „a sărit calul”

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Cinci focare noi de pestă porcină africană în Prahova

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
A fost confirmat primul caz de infecție cu virusul West Nile în România, în acest sezon

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0